sâmbătă, 20 august 2011

Sirop de muguri brad si Socata

3 kg muguri de brad se pun la fiert cu 6 l de apă, apoi lăsăm să fiarbă timp de
jumătate de oră. Lăsăm la răcit, după care scurgem siropul bine, prin tifon.
Îl punem în sticle închise bine şi când avem zahăr la îndemână, îl fierbem, se
păstrează foarte bine crud, fără zahăr. Dar, reţeta mea este aşa: se fierb 1,100 kg
zahăr cu 600 ml de sirop crud. Punem vasul la foc şi fierbem timp de 15 minute,
luăm spuma albă care se formează deasupra, picurăm puţină zeamă de lămâie, mai
lăsăm câteva clocote şi dăm la răcit. Punem în sticle bine închise şi punem data, apoi
le depozităm în cămară.
SOCATĂ
14 flori de soc, 10 l de apă rece, o lămâie - coajă şi zeamă, o linguriţă de sare de
lămâie, o linguriţă de oţet, 100 g zahăr ars şi 1 kg zahăr
Se amestecă timp de 2 zile. Se filtrează şi se pune în sticle de 2 l, în care se adaugă
câte 2-3 stafide.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu