luni, 1 august 2011

Murele-anticancerigene

Murele.benefice in prevenirea si tratarea cancerului

Un alt studiu a relevat faptul ca peste 2000 de gene sunt responsabile pentru reglarea sanatatii digestive. Aceste gene sunt influentate de consumul de alimente procesate, grasimi hidragenate sau zahar, ducand la aparitia si dezvoltarea cancerului. Murele adaugate in dieta duc la stabilizarea acestor gene.

Murele, care contin o varietate de compusi anticancerigeni, au un efect benefic asupra genelor implicate in dezvoltarea cancerului. Compusii activi din mure ajuta la inhibarea tumorilor canceroase si suprimarea activitatii unei proteine care accelereaza dezvoltarea cancerului. Murele ajuta si la reducerea inflamatiilor canceroase.

Cantitatile mari de antioxidanti si antocianine pot reduce riscul aparitiei mai multor afectiuni, printre care diabet, dementa, infact sau afectiuni cardiovasculare. Compusii din fructele de padure au o activitate intensa care ajuta la stimularea tractului intestinal.

Murele nu sunt singurele fructe de padure care au numeroase beneficii asupra organismului. Mai poti include in dieta si afine, coacaze, capsuni, zmeura sau fragute.

Antioxidantii puternici continuti de mure ajuta la prevenirea cancerelor de colon si contribuie la stoparea dezvoltarii tumorilor. Murele au proprietati anticancer inhiband productia unei proteine numita beta-catenina, care contribuie la formarea tumorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu