sâmbătă, 20 august 2011

Sarmale vegetariene

Ingrediente: 1 varză mai mare,
1 cană orez nefiert,
3 linguri ulei,
2 cepe mari,
½ kg roşii,
sare,
frunze pătrunjel,
1 cană ciuperci călite în ceapă.
Se spală şi se curăţă varza, apoi se opăreşte.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte împreună cu morcovii în puţină apă, o lingură
ulei şi sare.
Apoi se adaugă orezul spălat şi 2 pahare de apă.
Se lasă să fiarbă aproape complet, se adaugă frunze de pătrunjel şi se lasă să se
răcească puţin.
Se pun ciupercile călite şi se amestecă.
Se fac sarmalele şi se aşază în cratiţă pe fundul căreia s-a pus varză tăiată mărunt şi
ulei. între straturile de sarmale se pun roşii tăiate felii.
Se acoperă cu apă, se lasă să fiarbă până când scade apa.
Se pot servi cu smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu