Ingrediente:
Pentru aluat:
75 g branza de vaci
75 g unt
2 linguri plante aromatice (cimbru, oregano, patrunjel)
175 g faina
2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie
Pentru umplutura:
50 g unt
2 linguri miere
150 g rosii mici
100 g caise deshidratate
8 bucati arpagic taiat pe jumatate
2 dovlecei taiati felii
1 cortof taiat cubulete
75 g fructe padure
Mod de preparare:
Se amesteca branza cu untul 30 secunde (cu mixerul). Se adauga plantele aromatice, faina,
praful copt si putina sare. Se mai amesteca cateva secunde. Se da la rece 30 minute.
Se incinge cuptorul. Se unge cu unt o forma rotunda cu diametrul de 23 cm. Se stropeste
baza bormei cu miere si putina sare. Se adauga rosiile, caisele, arpagicul, dovleceii, cartofii si
fructele de padure. Se presara un praf de sare si piper.
Se intinde aluatul sub forma de cerc (mai mare decat forma de copt). Se aseaza deasupra
legumelor si se preseaza marginea inauntrul formei, pentru a obtine o bordura mai groasa. Se
gaureste aluatul in doua locuri.
Se da la cuptor si se lasa 25-30 minute, apoi se micsoreaza flacara si se mai lasa 15-20
minute. Se lasa 5 minute la racit, apoi se pune un platou deasupra formei si se rastoarna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu