In ebraica veche ,cuvantul migdala inseamna ‘darul lui Dumnezeu’,miracolul acestui toiag care a incoltit muguri de migdal se poate vedea chiar si in zilele noastre.Daca puneti o ramurica de migdal in apa sau o infasurati intr-o carpa uda,va inflori practice peste noapte.Exista doua forme principale de migdale-MIGDALE DULCI SI CELE AMARE.
Durerile de stomac si intestine au incetat in cateva minute,daca o lingura de migdale zdrobite sunt fierte incet in lapte sau zeama de cereale fierbinte timp de circa 30 minute,apoi sunt date cuiva cu indigestie.
LAETRILUL:O CONTROVERSATA SUBSTANTA ANTICANCERIGENA,GASITA IN MIGDALELE AMARE
Laetrilul nu face rau nimanui.Chiar si unii din cei mai feroci oponenti ai sai nu ssustin ca ar putea vatama in vreun fel organismul omenesc.In al doilea rand,laetrilul ii poate ajuta pe unii oameni sa invinga boala.In al treilea rand,laetrilul,o substanta care se gaseste in samburii de caise este identificat din punct de vedere chimic ca nitrilosid si poate fi gasit in multe alte alimente,MANCARURILE bogate in nitrilosizi de genul laetrilului include numeroase fructe,ca :MERELE,CIRESELE,AFINELE,PRUNELE,PERELE,LAMAILE,SI LEGUMELE:FASOLEA ,MAZAREA,HRISCA,SI MIGDALELE,CARTOFII DULCI.
Consumul de migdale,poate reduce colesterolul.Migdalele si untdelemnul de masline-care contin ambele grasimi mononesaturate-fac bine la inima si reusesc sa coboare colesterolul,dar trebuie folosite cu parcinmonie,sunt foarte bogate in calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu