duminică, 27 februarie 2011

ELIXIRUL ZEULUI SOARE

Egiptenii venerau musetelul(Matricaria chamomilla) pentru puterea sa de a vindeca febrile.Musetelul a fost numit ‘medicul plantelor’,fiindca  nimic nu poate contribui atat de mult la sanatatea unei gradini decat numarul firelor de musetel raspindite prin ea.Ceaiul de musetel trebuie sa fie pregatit intr-un vas acoperit,in scopul de a impiedica scaparea aburilor,intrucat valoarea medicinala a florilor este redusa in proportie considerabila de cea mai mica evaporare.Florile trebuie lasate la asezat in infuzie timp de cel putin 10 minute,inainte de a se strecura.
Specialistii in plante medicinale considera musetelul principalul leacpt.arsuri gastrice si deranjamente de stomac.Pentru ulcerele la stomac,remediul preferat este musetelul.
Ceaiul de musetel e cunoscut de mult timp ca solvent pentru calculi biliari.Intr-un caz consemnat ,doua pietre biliare au fost puse intr-un pahar cu ceai de musetel.In ziua a 5-a ,erau ca nisipul.Dupa 10 zile,se dizolvasera complet.
Ceaiul de musetel e deosebit de valoros pentru tratarea diverticulitei,intrucat actiunea sa antiinflamatorie calmeaza intregul system digestive.O doza sugerata este de doua lingurite de musetel uscat la o ceasca de apa fiarta.lasati la asezat 5-10 minnute ,apoi sorbiti pe parcursul zilei.
O femeie,dup ace se taiase la deget cu un cui ruginit,si-a inmuiat mana in infuzie de musetel.Mana I s-a vindecat in cateva zile.In ultimele luni,spune femeia,mi-au vindecat piciorul,care se arsese grav cu lesie.
EFECT SEDATIV CALMANT,ABSOLUT INOFENSIV
Infuzia preparata din 30 g de flori si 0,5 l de apa clocotita si luata in doze variind de la o lingura pana la un pahar este un remediu de moda veche,dar extreme de eficace,pentru migrene si nevralgii,crampe intestinale,colici si spasme,dureri de stomac;pentru afectiunile nervoase si isterice ale femeilor se mai foloseste si ca stimulant pentru menstruatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu