vineri, 11 martie 2011

UN NEINVINS REMEDIU CONTRA DURERILOR

Pelinul(Artemisia absinthium) este unul dintre cele mai vechi remedii si este cunoscut inca din Egiptul antic ,unde oamenii il purtau ca planta sacra in procesiunile religioase.
Principiul activ al pelinului este thujonul,care in cantitati mari are efecte convulsive,narcotice si otravitoare.
Folosit extern ,pelinul este un remediu valoros ,care ,cu cuvintele unui cercetator se poate dovedi ‘neinvins contra durerilor’.
O tinctura alcoolica de pelin,aplicata extern,are efect profund de alungare a durerilor musculare,umflaturilor de la articulatiile artritice si chinurilor ingrozitoare ale luxatiilor grave,sau fracturilor.
Spre a prepara o tinctura eficienta pentru durerile mari,trebuie sa combinati o ceasca si jumatate de pelin taiat marunt,sau opt linguri de planta pisata,cu 2 cesti de whisky Jim Bean.Scuturati borcanul zilnic,lasandu-i pelinului 11 zile timp de extractie.Lasati plantele la asezat.apoi turnati tinctura,strecurandu-o de pulbere printr-o panza fina sau un filtru de cafea din hartie.Puneti-o in alta sticla si astupati-o cu un dop etans pana veti avea nevoie de ea.Pastrati-o intr-un loc uscat si racoros.Se foloseste putin,cateva picaturi.Uleiul de pelin folosit extern poate alunga si el durerea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu