miercuri, 30 martie 2011

Ceaiuri din plante medicinale

  • Ceaiul de anason este antiseptic și digestiv. Se recomandă în bronșite deoarece este un bun expectorant. De asemenea, ceaiul de anason stimulează lactația și calmează colicii bebelușilor. Este contraindicat în cazul persoanelor care suferă de gastrită, ulcer gastric și duodenal sau enterocolite.
  • Ceaiul de brusture este folositor în afecțiuni ale căilor urinare, ficatului, stomacului sau afecțiuni pulmonare.  Are efecte benefice în tratarea gripei, faringitei, guturaiului, bronșitelor, constipației, diareei, balonărilor intestinale,  ulcerului gastric.
  • Ceaiul de cimbrișor tratează diverse afecțiuni: acnee, afecțiuni pulmonare, afecțiuni renale, anemie, balonări, bronșite, tuse. De asemenea, cimbrișorul distruge stafilococul și streptococul, de aceea este foarte util în lupta împotriva infecțiilor cu aceștia. 
  • Echinacea stimulează sistemul imunitar și ajută la recuperare în timpul perioadelor de convalescență. Este utilizată mai ales în răceli, faringite, laringite, amigdalite, bronșite, pneumonii, infecții urinare.  
  • Coada șoricelului se poate folosi în următoarele afecțiuni: boli ale aparatului urinar, cistite, dureri menstruale, fibroame uterine, dureri renale, hipertensiune arterială, rinite, tuse, bronșite, gingivite, stomatite. Este una din cele mai eficiente plante utilizată pentru afecțiunile aparatului genital.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu