miercuri, 9 martie 2011

UN AFRODISIAC DIN BIBLIE


Cimbrul(Satureia) este considerat ca fiind una din mirodeniile mentionate in Biblie,expertii cred ca a fost inclus impreuna cu lavanda,rozmarinul,salvia si lamaita-toate membre ale familiei mentei-in gradinile lui Solomon din Etham.
Cimbrul este celebru pentru efectele lui afrodisiace.
Un specialist francez in plante medicinale Maurice Messegue spune:
Le recomand cuplurilor care vor sa isi regaseasca extazul conjugal sa isi presare pe carne cimbru pisat.
A fost recomandat si pentru guta,paralizie,rheumatism,diaree,scurgeri vaginale si cicluri intrerupte.Se spune ca e bun si pentru astma si blocarile cailor respiratorii.Contine o substanta expectoranta(cineol).
Alunga crampele de la stomac,precum si gazelle gastrice si intestinale.Este vermifug,util pentru a scapa de paraziti .ca limbricii si tenia.
Pentru a-l folosi ca AFRODISIAC ,puneti o mana de Frunze proaspete sau uscate de cimbru intr-un litru de apa fiarta.Strecurati,indulciti dupa gust si beti intre 2-3 cesti zilnic si una inainte de culcare,daca aveti oarecare ganduri.
Pentru o infuzie contra tusei,a racelii sau a deranjamentelor de stomac,puneti 4 lingurite de cimbru intr-o ceasca de apa fiarta (pentru copii-2)Lasati la asezat 10 minute.Strecurati si indulciti dupa gust.Beti pana la 3 cesti pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu