vineri, 19 octombrie 2012

Blocaje energetice

http://www.kudika.ro/articol/special/16131/EFT-metoda-miraculoasa-care-inlatura-blocajele-energetice-si-emotionale/pagina-3.html

joi, 11 octombrie 2012

Forum

As dori sa imi spuneti ce vreti sa cititi pe blogul meu.Subiecte care va intereseaza,pe care sa le comentam si sa le completam.Va astept cu idei.Am sa ma gandesc si eu si am sa revin cu teme noi,dar ma intereseaza ce doriti sa aflati.

Tinerete fara batranete

Nu există tinerețe fără bătrânețe, dar timpul poate fi mai mai blând cu noi dacă ne cunoaștem aliații antiaging. De aceea, este bine să afli care sunt prietenii pe care te poți baza în lupta cu îmbătrânirea.
Scăderea elasticității pielii și apariția ridurilor sunt urmările unei producții insuficiente de colagen și de elastină, două proteine sintetizate din ce în ce mai puțin la nivelul pielii odată cu înaintarea în vârstă. Dar, semnele trecerii timpului nu se limitează doar la cele de la nivelul pielii. Procesul de îmbătrânire afectează oasele, sistemul cardiovascular și, încet, încet, toate organele. Totuși, îmbătrânirea poate fi întârziată dacă folosim produse antiaging precum  suplimente alimentare naturale, potrivite nevoilor noastre.

Consumă cât mai multe vitamine

Vitaminele A, C, E şi F sunt indispensabile pentru prevenirea şi pentru estomparea urmelor trecerii timpului, de aceea ar trebui să se regăsească în produsele de îngrijire pe care le folosim zilnic, sau ar trebui să ni le procurăm din suplimente alimentare naturale. Aceste vitamine neutralizează radicalii liberi, nişte molecule instabile de oxigen cu efect nociv în organism, care se formează în urma expunerii la fumul de ţigară, la poluare, la stres sau la ultraviolete. Radicalii liberi sunt cei care atacă ADN-ul şi membranele celulelor şi le determină degradarea, grăbind apariția semnelor îmbătrânirii și fragilizând organismul în fața bolilor.

Resveratrolul face minuni

Toate vitaminele hrănesc celulele și au rol antioxidant, dar resveratrolul, un antioxidant care poate fi extras din plante, în special din struguri este considerat o adevărată armă antiaging. Explicația constă în faptul că reservatrolul este un polifenol care poate neutraliza radicalii liberi și, implicit, poate preveni o mare parte din procesele de distrugere celulară care conduc la apariția semnelor îmbătrânirii. Resveratorolul este prezent în struguri, în vin, alune, în fructe de pădure precum coacăzele roșii și cele negre, afine și merișoarele, dar numai suplimentele naturale pot asigura o cantitate optimă de rezveratrol pentru a stopa îmbătrânirea.
Produsul Resveratrol synergy ®200 de la Secom® conține resveratrol și alți antioxidanți precum vitamina C, cuercitină și extract de ceai verde, cu puternic efect antiaging și de protecție a sistemului cardiovascular. Din acest motiv, Resveratrol synergy® 200 este indicat și în tratamentul complementar al afecțiunilor circulatorii și cardiace. Produsul ajunge până la 60 de zile de administrare.

miercuri, 4 aprilie 2012

Orarul organelor

Vechii invatati chinezi cunosteau orarul organelor. Organismul iti trimite intreaga energie catre anumite parti ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat stiintific ca cine nu respecta si tulbura repetat ritmul interior se îmbolnaveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fivindecate, din cauza uzurii organelor.
ORA 6 Este ora la care organismul se trezeste, chiar daca noi vrem sa mai lenevim. Incepe productia de hormoni a corpului nostru. La aceasta ora aminoacizii, hormonii, zaharul din sange actioneaza la capacitate maxima.Ce trebuie evitat la acesta ora? In afara de lenevirea in pat, ALCOOL siTIGARI.


ORA 7 Inima intra in viteza a cincea. Incepe productia de hormoni sexuali. Cine prefera sportul facut dimineata face o greseala, pentru ca inima este suprasolicitata,iar rezultatul este acelasi. La aceasta ora trebuie servit micul dejun,dar inainte este indicat sa bea si un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia.(un pahar de apa baut imediat dupa trezire face sa scapi de constipatie)


ORA 8 Organismul tanjeste dupa combustibil. Din nefericire este si ora la care au loc cele mai multe infarturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala, daca vreti sa va faceti o analiza a sangelui. Daca o amanati pentru alta ora, compozitia sangelui va fi schimbata din cauza stresului.


ORA 9 Organismul receptioneaza cel mai slab senzatia de durere, este imun fata de frica. Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor fi complicatii, iar datorita tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.


ORA 10 Este ora invatatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior.Acum este momentul ideal, pentru a pleca la drum cu masina, atentia si reflexele sunt mult sporite.


ORA 11 Organismul isi arde grasimile. Gurmanzii pot consuma orice( totusi, mai cu mila, va rog)dupa pofta inimii. Cu putin inaintea prînzului, inima si circulatia sanguina se afla în momentul lor de varf. Evitati sa mergeti la un consult cardiologic, pentru ca se poate ca diagnosticul sa nu fie cel real.


ORA 12 S-a dus deja jumatate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi,iar creierul nu este deloc în forma. Din cauza lipsei de oxigen trebuie sa stati în fata unei ferestre deschise. Aerisiti foarte bine incaperile.Rezultatul este benefic.Stomacul este singurul organ cu adevarat activ. Se pregateste pentru a produce sucul gastric si a primi mancarea.


ORA 13 Scade atentia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de pranz urmata de o mica relaxare.Dupa masa de pranz bila începe sa actioneze, digerand si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie sa ia tratamentele specifice, pentru a o activa.Dar mai ales este bine ca pranzul sa fie consumat in liniste si fara alte preocupari decat a manca. Si FARA NERVI. Mancarea se serveste in liniste si armonie.


ORA 14 Forta vitala este foarte scazuta. Organismul trebuie sa se odihneasca.


ORA 15 Creierul se pune din nou in miscare. Ne putem continua in forta activitatea. Atentia si puterea de concentrare sunt in forma maxima. Daca aveti de lucru pentru acasa acum este momentul.


ORA 16 Trezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre în functiune. Este ora ideala pentru un program de exercitii fizice. Plamanii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare în aer liber. La aceasta ora actioneaza cel mai bine remediile pentru stomac.


ORA 17 Mainile simt nevoia sa intre in functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în forma. Sportivii stiu deja, cine se antreneaza sau concureaza, obtine acum cele mai bune rezultate. La acesta ora se inregistreaza cele mai multe recorduri sportive.


ORA 18 Este ora activitatilor culturale.Simturile sunt foarte ascutite in acest moment al zilei. Papilele gustative si simturile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maxima activitate in ceea ce priveste cresterea unghiilor si a parului. Corpul este insa putin obosit.Nervii reactioneaza la durere sau furie.


ORA 19 Organismul este cel mai dispus sa accepte tratamente, iar pielea tanjeste dupa ingrijire, porii pielii se deschid si asimileaza produsele cosmetice. Dar atentie, scade tensiunea.


Ora 20 Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai târziu de ora 20, caci corpul reactioneaza deja într-un ritm redus. Ficatul inregistreaza o activitate intensa, astfel bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta.


ORA 21 Scade temperatura corpului si metabolismul.Nu se mai asimileaza nici un aliment. Mincarea ramane nedigerata sau digerata pe jumatate. Doar stomacul si ficatul mai lucreaza.


ORA 22 Ficatul nu mai lucreaza. Stop fumatului,caci in pauza ce survine in functionarea ficatului, organismul absoarbe toata nicotina nefiltrata.


ORA 23 Incepem sa visam cu ochii deschisi. De la aceasta ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minim. Productia de cortizol, hormonul stresului, este oprita.Femeile dacă vor sa fie frumoase,trebuie sa se pună la somn, la aceasta ora, pentru ca acum incepe procesul de regenerare a celulelor pielii.


ORA 24 Dupa perioada maxima din activitatea sa, organismul se autoregleaza la minim pe scala sa de functionare si se programeaza pentru maine. Este obligatoriu ca acesta ora sa ne gaseasca într-un somn profund. Noaptea, intre orele 2 si 4, toate simturile sunt in stare de inhibitie. ATENTIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca. Mai bine stati acasa si plecati la drum la o ora favorabila.Intre ora 3 si 5 scade tensiunea arteriala.Dimineata retinem mai usor informatiile,dar pentru a le pastra in memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza. Imi doresc sa tineti cont de aceste indicatii. Incercati si vedeti ca viata va va fi din ce in ce mai frumoasa si voi mai sanatosi.

marți, 28 februarie 2012

Cele mai vechi remedii cunoscute

Fitoterapia este cea mai veche ramură a medicinii. Ea a fost folosită pentru tratareabolilor în toate culturile cunoscute, de la cele mai dezvoltate, până la cele maiprimitive. Papirusul egiptean Ebers conţine 900 de reţete fitoterapeutice. Egipteniierau familiarizaţi cu aproximativ o treime din toate remediile de acest gen pe carele cunoaştem astăzi. Ei utilizau atât ienupărul, usturoiul, chimenul, cimbrul, uleiulde ricin şi altele, cât şi macul, din care se extrage opiumul, pentru producerea unor analgezice precum morfina şi codeina.Aztecii cunoşteau şi ei un număr impresionant de preparate din plante. Mediculspaniol dr. Francisco Hernandez, reprezentatul coroanei spaniole pentru cercetărimedicale în Indiile de Vest, a descris în voluminosul său tratat „Istoria naturală aLumii Noi" un număr de 1200 de remedii folosite de azteci. Acest popor străvechiavea nu numai preoţi, prezicători ai viitorului şi vrăjitori, ci şi farmacişti şi vraci, care îşi tratau pacienţii cu remedii fitoterapeutice.Chiar şi în vestigiile Chinei antice au fost descoperite câteva tratate de fitoterapie,între ele fiind şi celebra lucrare Pen Tsao Kang Mu, cu ilustraţii detaliate pentrufiecare plantă. Vracii chinezi foloseau deja în urmă cu circa patru mii de ani plantaEphedra sinica pentru tuse şi boli de plămâni. Multe din siropurile contra tuseicare se folosesc astăzi conţin efedrina, adică tocmai substanţa activă extrasă dinEphedra sinica. Probabil că remediul tradiţional chinezesc cel mai popular astăzieste rădăcina de Ginseng, folosită împotriva impotenţei şi ca tonicgeneral. Cercetările ştiinţifice au arătat că rădăcina aceasta conţine substanţe cuacţiune stimulantă moderată.Am putea adăuga aici multe alte date despre folosirea fitoterapiei şi în alte culturiale antichităţii, cum ar fi Babilonul, Imperiul Incaş, India, Grecia şi ImperiulRoman. Istoria a consemnat nenumărate tratate voluminoase despre preparate ciudate din plante (însoţite de descântece şi formule magice), al căror efectbiologic a fost astăzi redescoperit şi demonstrat pe cale ştiinţifică.Chiar şi Biblia menţionează această artă a vindecării. Spre exemplu, în CarteaRegilor 20, 7 ni se spune care a fost remediul folosit pentru boala regelui lezechia:„Şi a zis Isaia: «Luaţi o turtă de smochine!» Şi au luat o turtă de smochine şi aupus-o pe rană şi s-a însănătoşit lezechia."în evul mediu cunoştinţele despre fitoterapie s-au păstrat în mănăstiri. Unul din tratatele celebre din această perioadă, scris în anul 820 şi păstrat la mănăstirea St.Gali din Elveţia, începe astfel: „în Numele lui Hristos se găseşte temelia artei vindecării". Medicul cel mai celebru al evului mediu a fost fără îndoialăTheophrastus Bombastus von Hohenheim (1493-1541), cunoscut şi subpseudonimul Paracelsus, în a cărui ideologie se combină mistica creştină, filosofiaorientală şi magia neagră. Pe de o parte el predica generaţiei sale: „Bolnavul careîşi pune nădejdea în medicamente nu este creştin. Creştin este acela care îşi punenădejdea în Dumnezeu." Pe de altă parte, după cum a arătat celebrul psihanalistC.G. Jung, „alături de acest gen de spiritualitate, Paracelsus a dat curs şi altuia,într-o măsură aproape înfricoşătoare: nu a existat nici o formă de ghicire şi magiepe care n-a practicat-o sau pe care n-a recomandat-o altora". Deşi vorbeşte multdespre Dumnezeu, „Care a dat puterea plantelor de a vindeca omul de boli, astfelîncât să nu fie îngenuncheatde moarte prematur", adevăratul său Dumnezeu este Natura, iar îndrumătorii săisunt puterile demonice. El a făcut chiar reproşuri la adresa medicilor din vremeasa, criticându-i pentru faptul că nu înţeleg magia.Lucrările lui Paracelsus au avut o mare influenţă asupra generaţiilor de vindecătorinaturişti care au urmat, iar ideile sale mai sunt considerate şi astăzi temeliapracticii medicale holiste. Din acest motiv, tensiunea dintre o religiozitatesuperficială şi ocultismul propriu-zis a fost problema multor fitoterapeuţi de-alungul secolelor şi până astăzi.
2.Plantele împotriva cancerului în viziunea medicinii moderneFără aportul substanţelor extrase din plante nici nu am putea concepe medicinamodernă. Foarte multe medicamente, la care nici nu ne-am fi gândit, suntpreparate pe baza unor extracte din plante.Spre exemplu, ştiaţi că medicamentele cele mai importante folosite pentrutratamentul cancerului sunt de origine vegetală? Alcaloizii vincristină şi vinblastină sunt extraşi dintr-o plantă ce creşte în Madagascar. Cu ajutorul acestor substanţe s-au obţinut succese importante în tratarea bolii Hodgkin, a leucemieilimfatice acute şi a tumorii lui Wilms (o boală rară de natură tumorală ce selocalizează la nivelul rinichilor copiilor). Acolo unde nu existau speranţe în urmăcu numai 20 de ani, astăzi mulţumită preparatelor din plante atenuarea bolii eposibilă în 80 - 90% din cazuri.
Multe asemenea substanţe influenţează sistemul nervos. Cele mai importanteanalgezice sunt derivate din plante, în locul aspirinei, spre exemplu, se poate folosi unextract de coajă de salcie sau de plop. Ambele conţin aceeaşi substanţă activă, însădozajul ei este mai uşor de făcut folosind tablete. In plus, tableta conţine şi o substanţăneutralizantă a acidului acetilsalicilic, prevenind astfel afectarea mucoasei gastrice.Am arătat deja câteva lucruri despre importanţa substanţelor extrase din mac (morfinaşi derivatele ei). Aproape la fel de importantă precum bisturiul medicului estesubstanţa numită curara, utilizată astăzi în anestezie pentru a relaxa muşchii, deşiindienii o foloseau pentru a otrăvi vârful săgeţilor.Plantele s-au dovedit de mare ajutor şi în domeniul bolilor cardiovasculare, o mareplagă a omenirii contemporane. Ce ne-am face astăzi fără digoxină, o substanţăextrasă din degetariţă? Mai mult de un milion de americani folosesc zilnic aceastăsubstanţă pentru a rămâne în viaţă. Fără digitalis şi derivatele ei, inima acestor oamenin-ar reuşi să-şi facă datoria şi ar muri din cauza insuficienţei cardiace congestive.O altă boală răspândită a zilelor noastre este hipertensiunea arterială, care a fost iniţialtratată tot cu extrase din plante, înainte de anul 1950, soarta hipertensivilor erapecetluită: urmau să sufere un atac de cord şi un blocaj renal. Descoperindu-se însă oanumită substanţă activă în planta Rauwolfia, mulţi dintre ei au putut fi salvaţi,ducând acum o viaţă normală. Planta respectivă era cunoscută de mii de ani înmedicina ayurvedică indiană pentru efectul ei calmant.Există multe alte boli care se tratează cu substanţe extrase din plante. Glaucomul,spre exemplu, are ca, remediu o substanţă extrasă dintr-o specie de fasole
nigeriana. Astmul poate fi atenuat cu efedrina şi teofilină, iar secreţia de mucus dinbronhii este dizolvată folosind sirop produs din planta Ipecacuanha. Nenumărateplante au un efect reglator asupra sistemului digestiv: unele produc efect vomitiv,altele sunt antispastice, bananele produc constipaţie, pe când uleiul de ricin areefect invers. Un nou accent se pune pe cercetarea fibrelor celulozice, constatându-se că oamenii cu o dietă săracă în această componentă sunt mai expuşiîmbolnăvirii de cancer.Aceste câteva exemple demonstrează că medicina modernă nu poate fi separată defitoterapie. Acolo unde se remarcă efecte benefice, medicina preia substanţa activăa plantelor. Tehnologia actuală a făcut posibil ca multe din substanţele active dinplante să fie sintetizate artificial pe cale chimică şi produse în formă pură. Acestfapt prezintă două avantaje:1. Medicul poate determina mai exact dozele. De exemplu, este mult mai simplusă prescrie două tablete de digoxină, al căror conţinut de substanţă activă îlcunoaşte cu exactitate, decât două picături de tinctură de degetariţă, în careconţinutul de substanţă activă e mai greu de apreciat. Riscul de a trecelimita dintre producerea efectului benefic şi intoxicaţie este astfel evitat.2. Substanţele toxice care se găsesc în aceeaşi plantă sunt astfel îndepărtate. Ideeacă „remediile biologice" sunt întotdeauna lipsite de riscuri nu este deloc adevărată.Multe plante conţin substanţe extrem de otrăvitoare, care pot fi folosite uneoridoar în concentraţii foarte mici.pr.Rodion

joi, 16 februarie 2012

Dovleacul-ca medicament

Dovleacul este bun si in afectiunile prostatei. Din semintele de dovleac
se extrage un ulei verde, gros, utilizat cu succes pentru gatit. Acesta se
foloseste in general in amestec cu alte uleiuri vegetale, deoarece are un
gust aspru. Ca si remediu popular este consumat de persoanele care
sufera de prostata, fiind cunoscute proprietatile acestuia de a combate
tumorile benigne (canceroase) ale acestei boli. Acizii grasi continuti de
uleiul semintelor de dovleac ajuta la mentinerea sanatoasa a vaselor de
sange, a tesuturilor si nervilor.

Este bine de stiut ca dovleacul galben copt are proprietati terapeutice
deosebite intr-o serie de afectiuni digestive. Acesta se prepara sub forma
de suc, iar la sfatul specialistului este consumat in cura pe o anumita
perioada.

Un dovleac copt bine se curata de coaja si seminte, se taie bucatele,
se da pe razatoare sau prin masina de tocat si apoi se stoarce sucul.
Lichidul astfel preparat se consuma imediat.

Este calmant usor al sistemului nervos, bun pentru insomnii si somn
agitat. Cred ca vi se intampla adesea sa veniti acasa obositi de la munca,
visand la un somn adanc si odihnitor. Dar cand va culcati, somnul nu
mai vine ore intregi. Incercati o metoda batraneasca: se beau inainte de
culcare 50 ml de suc de dovleac proaspat, amestecat cu o lingurita de
miere de albine. Tratamentul are si o reactie secundara placuta: puteti sa
scapati de pungile de sub ochi, care apar in timpul somnului.

Sucul de dovleac este diuretic. Poate reduce edemele, poate fi utilizat in
afectiunile cardiovasculare insotite de congestii, afectiuni ale ficatului,
rinichilor si constipatii rebele. In functie de afectiune se pot consuma de
trei ori pe zi cate 100 ml suc.

Se fierbe 500 g dovleac taiat cuburi in apa cat cuprinde. Cand dovelacul
s-a muiat se scurge apa si se pastreaza, iar fructul se face piure apoi
se adauga apa in care a fiert. Se poate bea in doua reprize, dimineata si
seara. Acest preparat este recomandat in afectiuni hepatice, afectiuni ale
cailor biliare, afectiuni renale, constipatii rebele.

Fibrele din dovleac au rolul de a usura tranzitul intestinal. Actiunea sti-
mulanta a fibrelor este accentuata de prezenta manitolului, un laxativ
usor. De aceea, dovleacul te ajuta sa ai o digestie usoara si sa previi in
mod natural constipatia. Asadar, daca te confrunti cu aceasta problema,
mananca dimineata, inainte de masa, doua linguri cu varf de dovleac
crud, ras. Se dau pe razatoare 300-400 g de dovleac crud si se mananca
zilnic, pe stomacul gol, cu putin ulei nerafinat sau amestecat cu o lingura
de tarate cernuta prin sita de malai si prajita putin pe tigaie uscata (fara

ulei). Se adauga si o lingurita de seminte de in, facute pulbere in rasnita
de cafea.

Supraponderalilor le vor fi de mare folos dietele cu 1,5 kg de dovleac pe
zi, fiert sau copt la cuptor. Se mananca impartit in 5 doze, cald sau rece.
Se poate servi stropit cu suc de grapefruit sau lamaie. Pentru arderea mai
rapida a grasimilor se condimenteaza cu boia de ardei iute.

Astm bronsic. Se dau pe razatoare 500 g de dovleac crud, se amesteca cu
100 g de petale de trandafir, 5 frunze de patlagina taiate marunt, 2 linguri
de miere de albine si un litru de vin rosu sec. Amestecul se pune pe foc,
se aduce pana la punctul fierbere, dar nu se lasa sa dea in clocot. Se
infuzeaza 24 de ore sub capac, apoi se strecoara si se stoarce bine. Se
bea cate o lingura, de cinci ori pe zi, 2-3 saptamani.

marți, 14 februarie 2012

Programul 100% natural de eliminare a parazitilor

– Are la baza 3 PLANTE:
+ PELINUL (capsule sau ceai)
+ CUISOARELE(recomand cuisoare intregi, inlocul capsulelor)
+ Tinctura din COAJA NUC NEGRU
Aceste 3 ingrediente luat impreuna au potentialul sa omoare majoritatea speciilor de paraziti care-ti colonizeaza corpul.
Mai mult este 100% NATURAL , iar ingredientele le poti gasi la oricare magazin naturist ( mai putin tinctura de nuc negru, care se gaseste mai rar in magazine, insa se gaseste lejer pe internet).
Dureaza 3 saptamani !
Iata programul pe cele 3 saptamani:
* Dupa cum vezi tratamentul are 2 FAZE:
1. Faza de inceput (deparazitarea) - in care se face tratament intesiv pentru a elimina parazitii si oualeacumulate.
2. Faza de mentinere - in care se ia 1 data/saptamana tratamentul, pentru a preveni o noua supra-infestare – pe care ar fi bine s-o tineti regulat, toata viata.
Adica: 0data in fiecare saptamana vei lua 2 lingurite de tinctura de nuc negru, 7 capsule de pelin si 7 capsule de cuisoare(aprox 3 lingurite de cuisoare intregi).
Simplu, nu?
Respectand aceste principii vei ajuta ENORM corpul in lupta cu parazitii, la care suntem cu totii expusi in fiecare zi.
Alte remedii care ajuta in lupta cu parazitii:
1. Usturoiul
Desi este cunoscut pentru calitatile anti-parazitare, anti fungice, anti bacteriene si de antibiotic natural pe care le are, beneficiile usturoiului merg mult mai departe de atat.
Eu de exemplu in ultimii 2 ani n-am luat niciun medicament alopat, indiferent ca am avut ferba 39-40. De fiecare data cand racesc imi fac un suc de lameie si mananc cativa catei de USTUROI. In acesti 2 ani n-am fost racit niciodata mai mult de 3 zile, iar trratamentul nu a dat niciodata gres.
2. Argila
Un alt supliment MIRACULOS. Si nu exageraz deloc. E unul din cele mai bune remedii pentru paraziti, insa are multe alte benefiii.
Curata intreg oganismul de toxine si metale grele, purifica sangele, detoxifica ficatul, detoxifica intestinele, echilibreaza glandele endocrine, ajuta flora intestinala, are efect anti-depresiv si anti-stress, repara leziuniile din intreg tubul digestiv( de la gingivita, rosu in gat, gastrita, intestin iritabil…pana la hemoroizi), si foarte multe alte beneficii.
Administrare: Desi se gaseste si sub forma de capsule, eu recomand argila pulbere sau granule – care se lasa intr-o cana cu apa de seara pana dimineata. Dimineata se amesteca si se bea apa argiloasa tulbure.
Nu uita ca Dumnezeu ne-a facut din tarana.
3. Nuca de cocos
Este plin internetul de articole despre beneficiile antiparazitare, antibacteriene si in special antifungice ale uleiului de cocos. Se poate consuma ulei de cocos natural, insa eu recomand nuca de cocos intreaga pentru rezultate mai bune.
Tin minte ca am citit pe un forum despre unu baiat relativ sanataos, care a decis sa faca o cura de 2 saptamani cu ulei de cocos, deoarece auzise ca este sanatos. In timpul celor 2 saptamani ii s-a intamplat de 2 ori sa defecheze un pumn de viermi. Groaznic asa-i? )
4. Seminte CRUDE de dovleac
Aproximativ 50 de seminte de dovleac dimineata pe stomacul gol, era cura importiva parazitilor recomandata de regretatul Valeriu Popa.
Acest remediu are capacitatea sa omoare cele mai comune specii de paraziti.
5. Fibrele vegetale
Este esential sa elimini regulat materiile fecale.
Constipatia(=neeliminarea fecalelor la mai mult de 48 de ore) duce inevitabil la dezvoltarea si inmultirea parazitilor, deoarece le oferi mediul perfect pentru devzoltare.
Mai multe despre fibre am scris in articolul despre Detoxifierea Colonului 100% Natural.
6. Probioticele si Prebioticele
Flora intestinala este bareiera dintre parazitii, bacteriile daunatoare si virusii din intestin si restul organismului. O flora intestinala echilibrata si sanatoasa va lasa doar nutrientii necessari sa treaca in organism , blocand orice altceva.
Pentru a mentine aceasta flora sanatoasa este esential sa consumam regulat probiotice si prebiotice.
* Probioticele sunt bacterii benefice precum cele dn intestin, care se se gasesc in produsele fermentate, in special IAURTUL si KEFIRUL.
Atentie! Iaurtul facut de casa bate la orice ora d.p.d.v calitativ, orice iaurt din comert. Asadar mai bine cumpara lapte proaspat de la tarani si pune-l la prins, decat sa-ti dai banii pe cele din comert, facut exclusiv pentru a produce cat mai multi bani, si atat.
* Prebioticele sunt alimentele care hranesc bacteriile benefice din flora intestinala: cicoarea, napul, ceapa cruda, usturoiul crud, sparanghelul, taratele de grau, fasolea si mazarea, spanacul si legumele cu frunze verzi, banana, ovazul etc.
Dupa cum vezi prebioticele se gasesc intr-o gama larga de alimente, asa ca ai de unde alege.
7. Vitamina C
Vitamina C joaca un rol esential in functionarea optima a organismului, cu atat mai mult in eliminarea eficienta a parazitilor.
ATENTIE! Vitamina C de calitate NU se gaseste in capsule, ci in gradina!
Vitamina C e un micronutrient format din: Rutina, Bioflavonoide, Factorul K, Factorul J, Factorul P, Tyrosinasa, Ascorbinogen,Acid ascorbic.
Suplimentele din farmacii cu Vitamina C contin doar acid ascorbic, in timp ce in Vit. C din natura are TOATE componentele.
Stiai ca ardeiul verde contin cel putin triplu vitamina C fata de citrice?
Macesele 1500-2000 mg Vit. C /100g
Arderiul verde 1600-1800 mg Vit. C/100g
Catina 670 mg Vit. C /100g
Patrunjelul 150 mg Vit. C /100g
Kiwi 120-180 mg Vit. C /100g
Coacazele 55-215 mg Vit. C /100g
Portocala 53 mg Vit. C /100g
*Ideea e ca, exista destule surse de vitamina C in natura! Nu e nevoie sa optezi pentru capsule.
8. Altele:
Eu le-am prezentat mai sus pe cele mai comune si mai accesibile, insa asta nu inseama ca sunt sigurele.
Mai au proprietati antiparazitare:
* Argintul Coloidal
* Samburii de grephuit si de lamaie
* Aloe vera
* Propolisul
* Pau d’Arco
* MMS (Mineral Miracle Solution)
* Iodul (Sub forma de iodura de potasiu sau Solutie lugol)
Si lista poate continua…
Rotirea alimentelor
Ca orice organism viu, parazitii au capacitatea de a se adapta in timp si de a deveni imuni la alimentele sau plantele care ar fi trebuit sa-i omoare.
De aceea, nu vei avea rezultate consumand doar usturoi in fiecare zi sau doar se minte de dovlea in fiecare zi.
Cea mai inteleapta alegere este ROTIREA ALIMENTELOR.
Adica o saptamana consumi multa nuca de cocos, in urmatoarea semintele de dovleac, apoi treci la argila si asa mai departe…
Astfel nu numai ca parazitii nu pot dezvolta rezistenta, dar vei fi capapil sa omori o gama mult mai larga de specii, deoarece nu toate speciile mor de la acelasi aliment.
Oricum regimul HULDEI CLARK este punctul de plecare , deoarece cele 3 componente(nucul negru, pelinul si cuisioarele) sunt o combinatie care omoara majoritatea speciilor de paraziti…in mai putin de 3 saptamani

INFORMATII despre care nu va vorbeste medicul

Stiti oare ca doua cesti de cafea pe zi scad cu 40 la suta riscul aparitiei pietrelor la vezica biliara? Din pacate, majoritatea medicilor, chiar si cei mai buni, stiu sa va trateze, dar nu sint intotdeauna competenti in ceea ce priveste o alimentatie si un mod de viata sanatos. Iata zece sfaturi pe care le auziti foarte rar sau chiar deloc in cabinetul unui medic.
1 Consumul moderat de alcool previne boala lui Alzheimer. Un studiu de sase ani intreprins la Universitatea Erasmus (Olanda) a stabilit ca la persoanele cu virsta peste 55 de ani care au consumat una pina la trei portii de alcool pe zi exista cu 42 de procente mai putine sanse de a se imbolnavi de aceasta boala, decit la cei care nu au consumat alcool deloc. Trebuie sa tineti cont insa de un fapt: consumul in exces de alcool nu are nici un rezultat pozitiv.
2 Calciul previne infarctul. Cercetarile noi in domeniu au aratat ca femeile care si-au administrat cite 1.500 de miligrame de calciu zilnic sufera de tulburari ale inimii mult mai putin decit cele care au probleme cu deficitul de calciu. Cu toate acestea, doza zilnica de calciu nu trebuie sa depaseasca 2.500 de miligrame.
3 Rosiile previn afectiunile inimii. Un studiu asupra a 1.379 de pacienti a aratat ca persoanele al caror regim alimentar este bogat in licopen - substanta care se gaseste in rosii - sint expuse mai putin de jumatate acceselor de inima.
4 Spalatul pe miini scade sansa de a raci. Nu va temeti ca veti contracta o raceala atunci cind linga dumneavoastra stranuta cineva! Cercetarile au aratat ca in opt cazuri din zece raceala se transmite prin miini. Spalatul lor este cea mai eficienta masura profilactica, ce va apara de infectia cu un virus.
5 Exercitiile fizice moderate previn diabetul. Specialistii spun ca plimbarea in pas mai rapid cite doua ore si jumatate pe saptamina scade considerabil riscul de a va imbolnavi de diabet.
6 Spanacul imbunatateste vederea. Cercetatorii din diferite tari au ajuns la concluzia ca daca folositi de cinci ori pe saptamina spanac, riscul aparitiei cataractei scade cu 77 la suta. Iar papaya contine un oxidant foarte puternic care blocheaza lumina ultravioleta daunatoare.
7 Vitamina D previne intimplarile neplacute care au legatura cu osteoporoza. Cercetatorii unei universitati americane au aratat ca femeile aflate in perioada postclimacteriu, care iau permanent vitamina D, risca de doua ori mai putin sa sufere din cauza osteoporozei decit cele care nu isi administreaza vitamina D.
8 Consumul de alimente in portii mici, dar dese scade colesterolul. Toti stiu ca trebuie evitate grasimile care se depun pe artere, dar medicii au aratat ca frecventa administrarii alimentelor este la fel de importanta ca si continutul lor. Studiile efectuate in Anglia au stabilit ca nivelul de colesterol este mai scazut in cazul unei cantitati egale de grasimi si calorii in regimul alimentar zilnic al celor obisnuiti sa manince de cinci-sase ori pe zi, dar in portii mici, decit in cazul celor care iau o masa sau doua pe zi, dar foarte bogate.
9 Luand in fiecare zi multivitamine scadeti de doua ori riscul de a va imbolnavi de cancer. Cercetarile noi arata ca forta magica a vitaminei E in combinatie cu acidul folic, calciu si vitaminele A si C scade riscul cancerului la intestinul gros cu 57 de procente.
10 Rugaciunea grabeste insanatosirea dupa interventiile chirurgicale, impiedica aparitia unor afectiuni si prelungeste viata. Cercetatorii din toata lumea continua sa atraga atentia asupra unui fapt uimitor: persoanele care se roaga in mod regulat sint mai sanatoase decit cele care nu cred in Dumnezeu. Pentru ca nu conteaza carui Dumnezeu si in ce biserica se roaga. Important este faptul ca el crede in forte mai puternice decit el, ca incearca sa comunice cu acestea, ceea ce il ajuta foarte mult.

Cronobiologia

Vechii învăţaţi chinezi cunoşteau orarul organelor. Organismul îşi trimite întreaga energie către anumite părţi ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat ştiinţific : cine nu respectă şi tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăveşte mai des şi mai repede.

Ora 6
Este momentul trezirii organismului. Chiar dacă încă moţăim, corpul nostru a intrat în priză, s-a apucat de producţia de hormoni. Zahărul din sânge, aminoacizii şi hormonii acţionează la capacitate maximă. La această oră trebuie evitate alcoolul şi nicotina.

Ora 7
Inima intră în viteza a cincea. Începe producţia de hormoni sexuali. Cine preferă sportul făcut dimineaţa face o greşeală pentru că inima este suprasolicitată, iar rezultatul este acelaşi. La această oră trebuie servit micul dejun, dar înainte este indicat să beţi un pahar cu apă, pentru a ajuta digestia.

Ora 8
Orgnismul tânjeşte după “combustibil”. Din nefericire este şi ora la care au loc cele mai multe infarturi şi accidente vasculare cerebrale. Este ora ideală dacă vreţi să vă faceţi o analiză a sângelui. Dacă o amânaţi pentru altă oră, compoziţia sângelui va fi schimbată din cauza stresului.

Ora 9
Organismul receptează cel mai slab senzaţia de durere, este imun faţă de frică. Chimioterapia şi injecţiile trebuie făcute acum, căci nu vor fi complicaţii, iar datorită toleranţei sporite a organismului, şansele de vindecare cresc.

Ora 10
Este ora învăţatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii şi de a rezolva probleme este maximă. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal pentru a pleca la drum cu maşina deoarece atenţia şi reflexele sunt sporite.

Ora 11
Corpul nostru îşi arde grăsimile. Gurmanzii pot consuma orice după pofta inimii. Cu puţin înaintea prânzului inima şi circulaţia sanguină se află în momentul lor de vârf. Evitaţi să mergeţi la un consult cardiologic pentru că medicul cardiolog vă poate pune un diagnostic greşit.

Ora 12
S-a dus deja jumătate din zi. Un pui de somn n-ar strica. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen trebuie să staţi în faţa unei ferestre deschise. Stomacul este singurul organ cu adevărat activ. Acesta se pregăteşte pentru a primi mâncarea şi a produce sucul gastric.

Ora 13
Scade atenţia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare. După masa de prânz bila începe să acţioneze, digerând şi absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme trebuie să ia medicamentele specifice pentru a o activa.

Ora 14
Forţa vitală este foarte scăzută. Organismul trebuie să se odihnească.

Ora 15
Creierul se pune din nou în mişcare.. Ne putem continua în forţă activitatea. Atenţia şi puterea de concentrare sunt în formă maximă. Dacă aveţi de lucru pentru acasă acum este momentul.

Ora 16
Trezirea creierului este urmată de revitalizarea corpului, dispus să intre în funcţiune. Este ora ideală pentru un program de exerciţii fizice. Plămânii şi căile respiratorii sunt larg deschise. Faceţi o plimbare în aer liber. La această oră acţionează cel mai bine medicamentele de stomac.

Ora 17
Mâinile simt nevoia să intre în funcţiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobişnuită, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în formă. Sportivii ştiu deja, cine se antrenează, sau concurează obţine acum cele mai bune rezultate. La acestă oră se înregistrează cele mai multe recorduri sportive.

Ora 18
Este ora activităţilor culturale. Simţurile sunt foarte ascuţie în acest moment al zilei. Papilele gustative şi simţurile olfactive receptează nuanţele cele mai fine. Este momentul de maximă activitate în ceea ce priveşte creşterea unghiilor şi a părului. Corpul este însă puţin obosit. Nervii reacţionează la durere sau furie.

Ora 19
Organismul este cel mai dispus să accepte medicamentele, iar pielea tânjeşte după îngrijire, porii pielii se deschid şi asimilează produsele cosmetice. Dar atenţie, scade tensiunea.

Ora 20
Cresc capacităţile vizuale. Este momentul să alegeţi materialele şi modelele vestimentare. Ultima masă a zilei nu trebuie luată mai târziu de ora 20, căci corpul reacţionează deja într-un ritm redus. Ficatul înregistrază o activitate intensă, astfel băuturile alcoolice fiind mai bine tolerate la acestă oră.

Ora 21
Scade temperatura corpului şi metabolismul. Nu se mai asimilează nici un aliment. Mâncarea rămâne nedigerată sau digerată pe jumătate. Doar stomacul şi ficatul mai lucrează.

Ora 22
Ficatul “trage pe dreapta”. Stop fumatului, căci în pauza ce survine în funcţionarea ficatului, organismul absoarbe toată nicotina nefiltrată.

Ora 23
Începem să visăm cu ochii deschişi. De la această oră corpul se linişteşte. Nervul parasimpatic responsabil cu acest lucru reduce schimbul de substanţe, tensiunea, temperatura, activitatea cardiacă la minim. Producţia de cortisol, hormonul stresului, este oprită. Dacă vrem să fim frumoase trebuie să ne culcăm la această oră pentru că acum începe procesul de regenerare a celulelor pielii.

Ora 24
După perioada maximă din activitatea sa, organismul se autoreglează la minim pe scala sa de funcţionare şi se programează “pentru mâine”. Este obligatoriu ca acestă oră să ne găsească într-un somn profund.
Noaptea, între orele 2 şi 4, toate simţurile sunt în stare de inhibiţie. Este momentul catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor şi a accidentelor de muncă. Între ora 3 şi 5 scade tensiunea arterială.
Dimineaţa reţinem mai uşor informaţiile, dar pentru a le păstra în memorie pe termen lung trebuie repetate după-amiaza.

Macul combate osteoporoza

Macul poate combate cu succes osteoporoza datorita continutului ridicat de fosfor care ajuta la absorbtia mai buna a calciului in organism.
Proprietatile curative ale macului au iesit la iveala in urma cu cativa ani, la mutarea unui cimitir vechi din secolul 19 dintr-un sat din Slovacia. Atunci s-a constatat ca oasele celor ingropati nu erau atinse deloc de osteoporoza. Locuitorii satului erau cunoscuti ca mari cultivatori si mari consumatori de mac si miere. Cercetatorii slovaci au facut un studiu pe doua grupuri a cate 20 de femei care sufereau de osteoporoza. Primului grup i s-au administrat medicamente contra osteoporozei, iar celui de-al doilea grup, ulei de mac. A rezultat fara dubii ca persoanele tratate cu mac scapasera de osteoporoza dupa administrarea unei lingurite de ulei de mac zilnic, timp de 12 luni. Femeile din celalalt grup inca mai aveau osteoporoza dupa un an, iar oasele lor prezentau valori ale calciului sub limitele normale.

Reteta dulce:
Macinati 250 de grame de mac, adaugati o jumatate de cana de apa si cateva lingurite de miere. Amestecul nu trebuie sa fie excesiv de dulce, doar cat sa fie placut la gust. Puneti amestecul rezultat intr-un vas si incalziti pe aragaz pana da un pic in clocot. Raciti amestecul, apoi puneti-l intr-un borcan, la frigider. Consumati minimum o lingura pe zi si beti un pahar cu apa in care ati stors un sfert de lamaie. Cei care sufera cu fierea pot adauga mere rase, iar diabeticii pot folosi indulcitori.

joi, 9 februarie 2012

Tratamente cu drojdie de bere

Anemia, tulburarile de asimilare a mineralelor (in special a calciului si a magneziului) - se face o cura de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu nu doar foarte bogat in minerale si vitamine, dar care si ajuta la metabolizarea corecta a acestora. Mai mult, s-a demonstrat faptul ca administrarea de drojdie de bere stimuleaza producerea de catre organism a elementelor figurate ale sangelui, ceea ce deschide noi perspective in tratarea anemiei, dar si a tulburarilor de coagulare, precum si a altor boli ale sangelui.

Hepatita virala A, B si C - doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme de 18 ani felul in care organismul uman se apara in fata infectiilor cu virusuri hepatice. El a observat in studiile pe animale de laborator ca rezistenta in fata acestor virusuri creste foarte mult atunci cand se administreaza drojdie de bere. "De vina" pentru aceasta imunitate sporita sunt niste compusi pe baza de seleniu, care ajuta activitatea unor celule ale sistemului imunitar.

Raceli si boli infectioase in general, deficiente imunitare - se administreaza vreme de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi. Seleniul, precum si anumite vitamine continute de acest produs natural, maresc foarte mult rezistenta organismului la orice gen de infectie.

Supragreutate, obezitate - studii americane arata ca tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, repetate de mai multe ori la rand, ajuta la scaderea in greutate. Aceasta remarcabila proprietate se datoreaza cromului continut din belsug de drojdia de bere, oligoelement important si intr-o alta maladie in care acelasi remediu ajuta foarte mult, si anume diabetul.

Boli cardiovasculare cronice - consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decat cardiacii din loturile martor.

Paralizie, Parkinson, Alzheimer - se face in fiecare luna o cura de cate doua saptamani, in care se consuma zilnic 3-4 lingurite de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternica actiune reintineritoare, cu efecte tonice asupra intregului sistem nervos. Acelasi tratament este valabil si in depresie, precum si in tulburarile psihice generate de stres.

Psoriazis, sclerodermie, afectiuni dermatologice in general- se fac cure de o luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza. Complexul de vitamina B, precum si anti-oxidantii continuti de drojdie sunt de un real ajutor pentru imbunatatirea metabolismului celular la nivelul pielii.

Acneea - se face tratamentul intern descris mai sus, la care se adauga masti obtinute din: 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere lichida. Amestecul se omogenizeaza si apoi se intinde pe ten, unde se lasa vreme de 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta.

Precautii la tratamentul cu drojdie

Cu exceptia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicatii la tratamentul cu drojdie. Uneori, administrarea interna a drojdiei de bere poate da o usoara balonare, caz in care se va administra un carminativ usor, cum ar fi praful de chimen sau de anason, din care se ia cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi.

miercuri, 1 februarie 2012

REMEDII PT.IMUNITATE

Cum ajuţi sistemul imunitar?

Din fericire, plantele medicinale conţin încă în stare foarte pură multe elemente necesare. Există de altfel şi alimente care au ca efect amplificarea imunităţii, mai ales dacă provin din zone cât mai puţin poluate. Află-le pe cele mai importante!

Echinacea stimulează producerea globulelor albe şi a interferonului, una dintre cele mai puternice substanţe anti-infecţioase naturale. Ea stimulează fagocitoza, adică digestia microorganismelor străine organismului uman, şi are propietăţi antiinflamatorii şi antifungice. A fost adusă din America de Nord, dar s-a adaptat la condiţiile climatice din Europa şi creşte chiar şi la noi.

Cătina este supranumită şi „ginseng românesc” şi se prepară tradiţional cu miere. Conţine vitaminele C, A, tot complexul B, D, E, F, PP, betacaroten şi alte elemente printre care calciu, fosfor, magneziu, potasiu, pectine, aminoacizi şi acizi graşi esenţiali, cei care nu pot fi sintetizaţi de organism.

Măceşele sunt foarte bogate în vitamina C şi conţin substanţe ce pot elimina chiar şi viermii intestinali. Vindecă virozele respiratorii, calmează tusea şi revigorează organismul în caz de febră.

Spirulina conţine proteine hidrosolubile care se asimilează imediat, spre deosebire de cele provenite din produse animale, care cer energie din partea corpului pentru a fi introduse în sistem şi apoi folosite. Înlătură oboseala cronică şi creşte rezistenţa organismului faţă de orice fel de germeni.

Hrana să vă fie medicament

Ceapa şi usturoiul conţin potasiu, calciu, fier, sulf, precum şi vitaminele A şi E şi bioflavonoide. Dacă le consumi moderat, poţi fi sigur că vei ţine la distanţă chiar şi boli grave, precum cancerul sau afecţiunile inimii. Cantitatea şi-o potriveşte fiecare, astfel încât să nu-i irite stomacul. Este foarte important ca o ceapă sau un usturoi odată început să se consume imediat.

Aloe Vera sub formă de gel sau capsule este un supliment excelent pentru întărirea imunităţii. E genul de plantă-panaceu, capabilă să vindece de la o arsură mică până la cancer. Ajută la detoxifierea întregului corp, indiferent în ce stadiu de infectare.

Suplimentele cu vitamine şi minerale din vegetale ajută foarte mult la creşterea imunităţii şi nu există studii concludente care să ateste că ar fi dăunătoare organismului. Însă e bine să faci analize înainte de a alege diferite sortimente şi e şi mai bine ca ele să-ţi fie prescrise de un medic specialist în fitoterapie.
Sursa: daciaplant.ro

USTUROIUL

Cum il poti folosi?
1. Consuma catei de usturoi cruzi si cojiti. Alicina va fi absorbita direct, in timpul mestecarii, prin intermediul limbii. Daca gustul usturoiului este prea puternic pentru tine, taie cateii de usturoi in bucati mici si inghite-le ca pe pastile. Sunt recomandati 3-5 catei de usturoi pe zi.
2. Foloseste o combinatie de miere cu usturoi drept sirop de tuse. Curata si zdrobeste 4 catei de usturoi. Amesteca usturoiul zdrobit cu o lingurita de miere. Ia o lingurita de 3 ori pe zi. Acest amestec este eficient si in tratarea gatului sensibil.
3. Uleiul de usturoi poate fi folosit si ca picaturi pentru urechi. Zdrobeste 5 catei de usturoi, iar peste adauga 1/4 ceasca de ulei de masline extra virgin. Lasa acest amestec timp de 3-5 zile la temperatura camerei. Strecoara amestecul si il poti pastra la frigider pana la 6 luni. Pune 2-3 picaturi in urechea infectata si astupa lejer urechea cu un tampon de vata. Repeta acest procedeu de 3 ori pe zi, timp de 4 zile.
4. Foloseste ceaiul de usturoi drept antibiotic. Pune apa si cateii de usturoi intr-un ibric pe foc si lasa-i pana dau in clocot. Indeparteaza ibricul de pe foc si adauga miere si suc de lamaie. Strecoara ceaiul si toarna-l intr-o ceasca calda.
Bea cate o jumatate de ceasca de ceai cald sau rece de trei ori pe zi. Pastreaza la frigider restul ramas de ceai.

Tips-uri

* Zdrobirea, taierea si mestecarea cateilor de usturoi elibereaza si activeaza alicina, componentul antibiotic;
* Consuma usturoi crud pentru eficacitate maxima. In timp ce usturoiul este gatit, alicina poate fi distrusa;
* Foloseste ulei de masline dintr-o sticla nedesfacuta sau dintr-o sticla desfacuta pe care ai pastrat-o la frigider;
* Mare atentie cand aplici usturoi direct pe piele, pentru ca poate provoca arsuri;
* Nu folosi ulei de usturoi pentru a trata infectia urechii, daca ai timpanul perforat;
* Nu folosi usturoiul drept remediu daca iei medicamente pentru subtierea sangelui.

marți, 31 ianuarie 2012

10 legi pentru a fi fericita

http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/10160/10-legi-cheie-pentru-persoana-fericita.html?utm_source=newsletter-9am-seara-20120131&utm_medium=email&utm_content=daily-20120131&utm_campaign=Newsletter-9AM-Seara

ANASON

(Pimpinella anisum)

Anasonul face parte din familia Apiaceae, fiind o plantă aromatică, erbacee, anuală, heliofilă, care preferă clima caldă. Cultivat din timpuri îndepărtate în Asia Mică, a fost răspândit ulterior atât în Europa cât şi pe alte continente. Planta are frunze puţine şi rare, florile mici şi de culoare albă fiind dispuse sub formă de umbrelă. Fructele sunt mici şi verzi, putând fi culese de la sfârşitul lunii august până la sfârşitul lunii septembrie. Se mai numeşte anason românesc, anis, anos, bădean, chimion de grădină, hanos, molotru, oniş, secărea.

Actiuni
tonic digestiv, antispastic, diuretic, aperitiv, vermifug, emenagog (declanşează ciclul menstrual), galactogog, stimulează secreţiile glandulare (salivare, gastrice, intestinale, biliare, mamare), estrogenic, acţioneaza asupra lobului anterior al hipofizei, carminativ, eupeptic; în doze mici este expectorant, iar în doze mari este antiseptic, stopând procesele fermentative de la nivelul intestinului gros.

Indicatii
se utilizează ca adjuvant în: colici intestinale, balonare, colici abdominale la sugari, anorexie (lipsa poftei de mâncare), insuficienţă pancreatică, indigestii, pentru mărirea secreţiei de lapte la lăuze, dismenoree, dureri menstruale, bronşite, tuse spastică, astm, gripă, astenie, vomă psihogenă, viermi intestinali.

Contraindicatii
Sarcină, cancer de sân, cancer genital la femei, ulcer gastric şi duodenal, colită, alergie la anason.

Precautii
Se utilizează cu prudenţă la pacienţii cu teren alergic.
Fructele vechi (peste 3 ani) sau depozitate în condiţii improprii (umezeala) nu se folosesc deoarece devin toxice.
Infuzia se prepară în fiecare zi, nu se păstrează de pe o zi pe alta.

Administrare
-pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia, o linguriţă rasă de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.
-infuzia – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.

luni, 23 ianuarie 2012

Alimente periculoase

Va prezentam mai jos cateva din alimentele consumate zilnic, cu potential nociv pentru sanatatea dumneavoastra:

Zaharul - Este consumat zilnic de foarte multe persoane sub diverse forme: zahar in ceai, cafea, lapte, limonada; sucuri din comert, dulciuri de orice fel, cereale fulgi cu ciocolata sau alte arome – cereale care nu sunt integrale etc.;

Mezelurile - Sunt preparate prin metode nu tocmai sanatoase, injectate cu diverse substante pentru a se mentine proaspete si au un continut de grasimi mult peste limita unei portii. De asemenea, mezelurile au un continut prea ridicat de sare si de cele mai multe ori sunt facute din carne de porc.
Preparate prajite

Uleiul incins isi pierde proprietatile si se transforma in “otrava” pentru organism. Acesta ataca vasele, inima, creierul, dar si sistemul endocrin.

Astfel ca a consuma zilnic sau chiar si de cateva ori pe saptamana preparate prajite (inclusiv ceapa calita din mancaruri) creste riscul pentru:

* boli cardiovasculare,
* cancer,
* diabet,
* obezitate,
* infarcte,
* imbatranire precoce,
* tulburari endocrine,
* afectiuni ale tractului digestiv,
* accidente vasculare,
* ateroscleroza etc.

joi, 19 ianuarie 2012

POLENUL

POLENUL - O ALTFEL DE VITAMINĂFoarte bogat în vitamine, acizi aminaţi, minerale şi diverse oligoelemente, polenul aduce în organism necesarul de principii alimentare pe care, prin alimentaţia modernă pe care o practicăm, nu reuşim să îl satisfacem.
Compuşii polenului acţionează sinergie aşa cum o face medicina alopată. Din acest motiv polenul nu poate fi asimilat unui medicament oarecare. Datorită compoziţiei sale, el nu poate fi consumat în cantităţi exagerate. Polenul este tonifiant şi deci un adjuvant în anemiile de orice fel. în stres şi oboseală, precum şi în măsurile de sporire a imunităţii. El este prin compoziţia sa un factor de creştere şi dezvoltare, şi în consecinţă, nu ar trebui să lipsească din alimentaţia oricărui copil sau sugar. Adesea polenul este considerat de cercetători drept un reechilibrant organic. Ei au remarcat ca este, in acelaşi timp si un depurativ complet şi un regulator izimatic, mai cu seamă intestinal. Polenul poate fi folosit cu succes în astenii, insomnii, în stările de nervozitate şi în tulburările digestive de orice fel. Constipaţiile şi diareele cronice sunt ameliorate sau chiar vindecate complet cu ajutorul curelor de polen. Suferinzii de artroză găsesc în polen un leac miraculos. La fel şi suferinzii de prostată.
Cura cu polen
Aveţi nevoie de 1 Kg de polen.
Cura începe cu doze progresive. Timp de 8 zile se ia o linguriţă rasă de polen, fie la micul dejun fie înaintea mesei de prânz, cu o înghiţitură de apă. în următoarele 7 zile cantitatea se măreşte, adică se ia câte o linguriţă cu vârf de polen. în cea de-a treia săptămână luaţi câte o lingură rasă de polen. Din a 21-a zi veţi lua până la terminarea curei, o lingură cu vârf. Cura durează aproximativ 2 luni.
La început polenul poate avea o acţiune uşor laxativă, deci să nu vă speriaţi! Curele se pot repeta de 2-3 ori pe an.
Dacă puteţi asocia polenul, alternativ cu miere şi cu lăptişor de matcă, în doze de 1,5 g la 100 g, va fi şi mai bine.
Polenul se păstrează la rece, ferit de umezeală.
Analizele de laborator au identificat la polenul proaspat,urmatorii constituienti:-seleniul: polenul este sursa cea mai bogata,cunoscuta la ora actuala in seleniu;de asemenea este bogat in zinc, nichel si magneziu. Seleniul este important in controlarea conditiilor inflamatorii si pentru eliminarea potentialelor metale grele periculoase din organism.

-vitamina E si provitamina A (aceasta din urma se transforma in vitamina A cand este absorbita de organism)

-lactofermenti : acestia ajuta la regenerarea florei intestinale si sunt inexistenti in polenul uscat.

-fitosterol : acest antioxidant puternic inhiba absorbtia colesterolului; se pierde prin uscarea polenului.

-bioflavoinoide : pe langa faptul ca ii dau polenului culoarea si gustul minunat, ele sunt recunoscute ca fiind anticancerigene

-sodiul si potasiul se gasesc in doze ideale pentru absorbtie in organism; acestea au un rol important in reglarea presiunii sangelui

-acizii grasi: polenul are un raport bun de grasimi saturate si nesaturate; contine doi acizi grasi poli-nesaturati(omega 3 si 6)

-fibre: din nou in proportie ideala pentru organismul uman; in acest caz fibrele solubile si nesolubile

-proteine : polenul apicol este unul din cele mai bogate surse de proteine din natura (22 gr/100gr comparat cu 17gr in carne) si astfel este o sursa excelenta de aminoacizi usor asimilabili.

marți, 17 ianuarie 2012

AFIN (FRUNZE)

AFIN (FRUNZE)
(Vaccinium myrtillus)

Afinul face parte din familia Ericaceae, fiind un arbust mic, cu tulpini târâtoare, de culoare verde. Frunzele sunt rotund-ovate până la eliptice iar florile, de culoare roz-palide au petalele unite în partea de sus sub formă de clopoţel. Fructele, de culoare negru-albăstrui au formă sferică, fiind zemoase, cu suc violaceu şi gust plăcut dulce-acrişor. Creşte în regiunile alpine, la altitudini de până la 2000-2500m, pe versanţii umbriţi şi umezi, în pădurile de conifere, pe stânci şi pajişti montane.
Se mai numeşte afene, afin de munte, afine negre, afinghi, asine, coacăză, pomuşoare, cucuzie.

Actiuni
INTERN:
astringent, antidiareic, antihemoragic, antiseptic intestinal si urinar, hipoglicemiant, capilaroprotector (protejează vasele capilare), antiinflamator.
EXTERN:
astringent, antiseptic.

Indicatii
INTERN:
se utilizează ca adjuvant în: diaree, enterită, enterocolită, colită de fermentaţie, colită de putrefacţie, hemoroizi, diabet zaharat, infecţii urinare, gută, reumatism, hiperuricemie (exces de acid uric în sânge), fragilitate capilară, retinopatie diabetică.
EXTERN:
se utilizează ca adjuvant în: hemoroizi, fisuri anale, plăgi diverse.

Contraindicatii
Alergie la afin.

Precautii
Pacienţii cu diabet zaharat insulino-dependent vor fi ţinuţi sub strictă supraveghere, mai ales în primele săptămâni de tratament, prin înregistrarea zilnică sau chiar de 2 ori pe zi a valorilor glicemiei, şi ajustarea dozelor de insulină în funcţie de noile valori obtinute.

Administrare
INTERN:
-pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică, după care se cerne prin sita pentru faină albă.
Se ia, de regulă, o linguriţă cu pulbere de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
-maceratul la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă (o cană), se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic, se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită (o cană), se menţine timp de 30min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
EXTERN:
se fac spălături de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul obţinute din plantă.