joi, 19 ianuarie 2012

POLENUL

POLENUL - O ALTFEL DE VITAMINĂFoarte bogat în vitamine, acizi aminaţi, minerale şi diverse oligoelemente, polenul aduce în organism necesarul de principii alimentare pe care, prin alimentaţia modernă pe care o practicăm, nu reuşim să îl satisfacem.
Compuşii polenului acţionează sinergie aşa cum o face medicina alopată. Din acest motiv polenul nu poate fi asimilat unui medicament oarecare. Datorită compoziţiei sale, el nu poate fi consumat în cantităţi exagerate. Polenul este tonifiant şi deci un adjuvant în anemiile de orice fel. în stres şi oboseală, precum şi în măsurile de sporire a imunităţii. El este prin compoziţia sa un factor de creştere şi dezvoltare, şi în consecinţă, nu ar trebui să lipsească din alimentaţia oricărui copil sau sugar. Adesea polenul este considerat de cercetători drept un reechilibrant organic. Ei au remarcat ca este, in acelaşi timp si un depurativ complet şi un regulator izimatic, mai cu seamă intestinal. Polenul poate fi folosit cu succes în astenii, insomnii, în stările de nervozitate şi în tulburările digestive de orice fel. Constipaţiile şi diareele cronice sunt ameliorate sau chiar vindecate complet cu ajutorul curelor de polen. Suferinzii de artroză găsesc în polen un leac miraculos. La fel şi suferinzii de prostată.
Cura cu polen
Aveţi nevoie de 1 Kg de polen.
Cura începe cu doze progresive. Timp de 8 zile se ia o linguriţă rasă de polen, fie la micul dejun fie înaintea mesei de prânz, cu o înghiţitură de apă. în următoarele 7 zile cantitatea se măreşte, adică se ia câte o linguriţă cu vârf de polen. în cea de-a treia săptămână luaţi câte o lingură rasă de polen. Din a 21-a zi veţi lua până la terminarea curei, o lingură cu vârf. Cura durează aproximativ 2 luni.
La început polenul poate avea o acţiune uşor laxativă, deci să nu vă speriaţi! Curele se pot repeta de 2-3 ori pe an.
Dacă puteţi asocia polenul, alternativ cu miere şi cu lăptişor de matcă, în doze de 1,5 g la 100 g, va fi şi mai bine.
Polenul se păstrează la rece, ferit de umezeală.
Analizele de laborator au identificat la polenul proaspat,urmatorii constituienti:-seleniul: polenul este sursa cea mai bogata,cunoscuta la ora actuala in seleniu;de asemenea este bogat in zinc, nichel si magneziu. Seleniul este important in controlarea conditiilor inflamatorii si pentru eliminarea potentialelor metale grele periculoase din organism.

-vitamina E si provitamina A (aceasta din urma se transforma in vitamina A cand este absorbita de organism)

-lactofermenti : acestia ajuta la regenerarea florei intestinale si sunt inexistenti in polenul uscat.

-fitosterol : acest antioxidant puternic inhiba absorbtia colesterolului; se pierde prin uscarea polenului.

-bioflavoinoide : pe langa faptul ca ii dau polenului culoarea si gustul minunat, ele sunt recunoscute ca fiind anticancerigene

-sodiul si potasiul se gasesc in doze ideale pentru absorbtie in organism; acestea au un rol important in reglarea presiunii sangelui

-acizii grasi: polenul are un raport bun de grasimi saturate si nesaturate; contine doi acizi grasi poli-nesaturati(omega 3 si 6)

-fibre: din nou in proportie ideala pentru organismul uman; in acest caz fibrele solubile si nesolubile

-proteine : polenul apicol este unul din cele mai bogate surse de proteine din natura (22 gr/100gr comparat cu 17gr in carne) si astfel este o sursa excelenta de aminoacizi usor asimilabili.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu