luni, 23 ianuarie 2012

Alimente periculoase

Va prezentam mai jos cateva din alimentele consumate zilnic, cu potential nociv pentru sanatatea dumneavoastra:

Zaharul - Este consumat zilnic de foarte multe persoane sub diverse forme: zahar in ceai, cafea, lapte, limonada; sucuri din comert, dulciuri de orice fel, cereale fulgi cu ciocolata sau alte arome – cereale care nu sunt integrale etc.;

Mezelurile - Sunt preparate prin metode nu tocmai sanatoase, injectate cu diverse substante pentru a se mentine proaspete si au un continut de grasimi mult peste limita unei portii. De asemenea, mezelurile au un continut prea ridicat de sare si de cele mai multe ori sunt facute din carne de porc.
Preparate prajite

Uleiul incins isi pierde proprietatile si se transforma in “otrava” pentru organism. Acesta ataca vasele, inima, creierul, dar si sistemul endocrin.

Astfel ca a consuma zilnic sau chiar si de cateva ori pe saptamana preparate prajite (inclusiv ceapa calita din mancaruri) creste riscul pentru:

* boli cardiovasculare,
* cancer,
* diabet,
* obezitate,
* infarcte,
* imbatranire precoce,
* tulburari endocrine,
* afectiuni ale tractului digestiv,
* accidente vasculare,
* ateroscleroza etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu