duminică, 9 ianuarie 2011

Opere politice de M.Eminescu

Mihai Eminescu - Opere politice este o primă încercare de redare integrală a articolelor cu profil politic publicate de Poet, după finalizarea şi apariţia ediţiei de Opere îngrijită de Editura Academiei.
Spre deosebire de ediţia I. Creţu, care publică articolele într…#39;o ordine strict temporală, actuala ediţie le grupează pe mari tematici, în cadrul acestora păstrîndu…#39;se, se înţelege, aceeaşi aşezare funcţie de data publicării. Prin gruparea textelor pe cîteva dintre dominantele tematice ne-am propus asigurarea unei viziuni mai clare asupra evoluţiei şi unităţii de gîndire a Poetului în problema abordată. La finalul fiecărui text sînt consemnate publicaţia şi data la care a apărut.

Merită remarcată continuitatea şi consecvenţa viziunii eminesciene în articole, pe indiferent ce temă, de la debutul publicisticii sale pînă la final. Parcurgerea, de către cei preocupaţi, a publicisticii politice eminesciane poate elimina numeroasele prejudecăţi, truisme şi afirmaţii eronate care circulă, în prezent, în publicistica noastră, inclusiv culturală, fără a avea acoperire în cele scrise de Poet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu