Dieta si zodiacul
Pentru fiecare semn zodiacal, exista alimente ajuta la eliminarea rapida a grasimilor si altele care trebuie evitate
Cu toate eforturile, tot n-am scapat de kilogramele in plus. Oare de ce? Poate ca nu am ales alimentatia potrivita. Unii specialisti sustin ca intre zodie si obiceiurile alimentare ar exista unele corelatii. Astfel ca, oricat am incerca sa slabim, daca nu evitam anumite alimente nefavorabile zodiei, eforturile sunt in zadar. Ba chiar rezervele de lipide cresc. Iata cateva sfaturi oferite de astrologi pentru o dieta de succes.
Unii ar crede ca intre astrologie si alimentatie nu exista nicio legatura. Exista insa specialisti care sustin ca rezultatele unei cure de slabire sunt nule daca nu respectam anumite reguli de alimentatie dictate de pozitia astrelor. Anticii, mai ales chinezii, au descoperit ca exista principii alimentare care guverneaza fiecare zodie. Daca le urmam, putem nu numai sa obtinem o silueta de vis, ci si o sanatate de fier. Totul se explica prin energiile cosmice imprimate la nastere fiecarui organism. Numai unele alimente, plante, minerale sunt benefice nativilor nascuti sub vibratiile specifice ale unei planete. Insusi Hipocrate, parintele medicinii, afirma in scrierile sale: „Nunquam bonus medicus nisi astrologus“. Adica, „nu poti fi un medic bun fara a fi astrolog“. Evitand obiceiurile alimentare proaste si inlocuindu-le cu cele sanatoase, organismul va functiona mai bine. Asadar, daca dieta de pana acum nu a avut efect, incercati-o pe cea astrologica.
Berbecii prefera alimentele picante, bine condimentate. in dieta astrologica, li se recomanda un meniu diversificat. Atunci cand nu agreati un aliment, asociati-l cu unul care va place foarte mult. Berbecii au nevoie de mult exercitiu fizic pentru a se mentine in forma. Regimul lor alimentar trebuie sa cuprinda ceapa, morcovi si praz, sa nu faca exces de ardei iute, boia si mustar. Atunci cand apare o boala in forma acuta, ceaiul sau siropul de paducel vor face minuni pentru restabilirea cat mai rapida si completa a starii de sanatate. Berea este pentru Berbeci mai mult un aliment decat o bautura, e bine sa renunte la ea daca vrea sa slabeasca. Vitaminele care ii ajuta sa-si mentina forma maxima sunt PP si B12. Dieta ideala trebuie sa cuprinda: terci de ovaz, peste si legume, mai ales varza, ridichi si sfecla, marar, arpagic.
Nativii din Taur prefera alimentele naturale. Nu sunt adeptii conservelor, ci ai alimentelor proaspete, multicolore, fara sosuri sau condimente. Au tendinta de a manca tot felul de lucruri care ingrasa, sa deteste miscarea. Alimentele care sunt in rezonanta cu organismul Taurilor sunt: sparanghelul, anghinarea, cerealele si fasolea de orice fel. Fructele cele mai recomandabile sunt toate sortimentele de struguri, merele, perele si fructele de padure. Majoritatea condimentelor le fac bine. Plantele cu efect terapeutic pentru Tauri sunt menta, izma creata, cuisoarele si macrisul. Vitamina lor este vitamina F. Sunt nativii cu cele mai mari probleme de greutate, fiind niste gurmanzi. De aceea, trebuie sa stie cand sa se opreasca din mancat. Sa consume multe citrice si salate usoare, de varza si morcovi. Sunt indicate si mazarea, spanacul, rosiile, chimenul, patrunjelul, mararul, menta. Daca nu poate fara carne, s-o aleaga pe cea de vita. Taurii trebuie sa evite tot ce e prajit.
Gemenii agreeaza mancarea usoara, cu arome combinate sau de fast food. Prefera carnea de pasare, peste si fructe de mare. mancarurile care le priesc Gemenilor sunt cele care contin mazare, fasole cu bobul lat, morcovi, nuci, dar mai ales migdale, alune si arahide. Plantele care au un efect benefic asupra acestui semn sunt lavanda si lacramioarele (in aromoterapie), feriga, origanul, semintele de anason si cele de chimen (sub forma de ceaiuri, uleiuri sau tincturi). Vitaminele indicate Gemenilor sunt vitamina B1 si vitamina F. Trebuie sa evite alimente ca oua, nuci, branza grasa. Sunt benefice prunele uscate, stafidele si caisele uscate, maslinele. Este cel mai bine sa bea vin slab sau tamaios. Cafeaua si orice stimulent inrautatesc sanatatea Gemenilor si trebuie evitate. Ceaiurile de plante au efect calmant.
Racul poate sa manance la orice ora din zi sau din noapte, e un gurmand, dar ii plac si lactatele, pireurile si sosurile. Alimentele cu efect tonifiant si regenerator asupra organismului Racilor sunt varza alba si rosie, napii, pestele, branza de vaci. Plantele cu efect bun in aromoterapie sunt trandafirii albi, nuferii si crinii. Tarhonul ajuta la refacerea stocului de saruri minerale, la fel verbina, iarba-surzilor si ochii-soarecelui mai ales sub forma de tincturi. Periodic, racii au nevoie de un aport de vitamina B2. Reprezentantii acestei zodii iau in greutate pe masura ce inainteaza in varsta. Pepenii rosii sunt foarte indicati, la fel legumele si fructele de mare. Trebuie sa fie cumpatati in privinta alcoolului, chiar si a berii. E mai bine sa bea vermut, in cantitati mici. Racului ii mai plac homarii, racii, nucile de cocos, papaya, varza, castravetii, dovleacul, cartofii, guliile, coaja de lamaie, scortisoara, hreanul, mustarul, vanilia. Dar sa evite zaharul si sarea, condimentele tari.
Leul face din fiecare masa un festin. Consuma multe proteine si zaharuri. Nu agreeaza alimentatia dietetica. Leilor nu le sta bine sa fie vegetarieni, carnea le fortifica organismul, la fel ca mierea si orezul, care trebuie sa faca parte constant din alimentatia lor, la fel ca spanacul, urzicile si lintea, care contin mult fier. Plantele in afinitate cu vibratiile solare sunt: floarea-soarelui, galbenelele si rostopasca. Ierburile aromatice precum sofranul, rozmarinul, menta, dafinul au efect terapeutic deosebit asupra organismului. Leii nu trebuie sa uite sa-si refaca energia luand vitaminele A, D si H2. sunt celebri pentru longevitatea lor, daca mananca alimentele indicate: carne de pui, fructe, crude sau uscate, vinete, masline, pepene galben, tarhon, anason, busuioc, coriandru, ghimbir. Ca bauturi alcoolice, i se potriveste vinul vechi. Trebuie sa evite mancarurile grase cu orice pret.
Fecioara prefera alimentele crude, proaspete, pastele fainoase, dar totul trebuie sa fie disociat. Nativilor acestei zodii nu li se recomanda sa flamanzeasca prea mult. De asemenea, trebuie sa evite alimentele grele sau picante. Mersul cu bicicleta in mijlocul naturii este recomandat cat mai des. Fecioarelor le face foarte bine sa consume cartofi, gulii, telina. Ar trebui sa opteze pentru o dieta vegetariana, evitand carbea de porc si gratarul. Singura pe care si-o pot permite din cand in cand este carnea fiarta de pui, sau de vita, inabusita. Sa manance mere, caise, conopida, fasole, rodii si verdeturi din plin. Pentru ele, e bun doar vinul alb, cat mai slab. Plantele aromatice care ii fac bine Fecioarei sunt: dafin, cicoare, scortisoara, vanilie. Fecioarelor le place ciocolata, dar trebuie sa renunte la ea definitiv. O dieta echilibrata este esentiala pentru mentinerea sanatatii. Trebuie evitate condimentele, sosurile grele si prajelile.
Despre Balanta se spune ca mai mult gusta mancarea. Dar face exces la compoturi, gemuri, inghetata. Intr-o dieta astrologica, acestea trebuie evitate. Tendinta catre leneveala ii provoaca cearcane, migrene si predispozitia spre ingrasare. Regimul alimentar al Balantelor, carora le cam plac mancarurile grele, trebuie sa contina multe cereale, fructe de padure, sparanghel, fasole si, surprinzator, mai toate condimentele, in mod special ardeiul iute. Menta, sub orice forma, ajuta la sanatatea nervoasa, uleiul sau parfumul de trandafiri, de zambile si de toporasi calmeaza. Organismul le cere un aport sporit de vitamina F. O regula importanta pentru ele este sa nu consume tot ce le apare in fata. Li se recomanda usturoiul si merisorul. Micul dejun perfect este cel format din germeni de grau. Trebuie sa elimine din dieta lor mancarurile condimentate si iuti. Tind sa bea prea mult. Balantele ar trebui sa bea vin asezonat, in limite rezonabile. In dieta, trebuie sa renunte de tot la carne si la bauturi acidulate, dar sa consume multe mere, avocado, banane, cirese, pere, capsune, mure, curmale, mazare, spanac, rosii, tarhon, cimbru, anason, marar, trifoi.
|
Scorpionul mananca neregulat, dar intotdeauna cu pofta. Ii fac bine mancarurile condimentate (dar nu in exces), ceapa, urzica, prazul si ardeii capia. Un puternic efect linistitor, dar si afrodisiac, ii au asupra lor esenta de glicina, uleiul de rododendron si cel de aloe. Plantele medicinale recomandate acestui semn sunt alunul de munte. Siropul si decoctul de porumbele reduc febra mare pe care o fac Scorpionii. Pentru intarirea rezistentei organismului, au nevoie de vitaminele P si B12. Trebuie sa-si tina in frau apetitul pentru sosuri iuti. Cele mai indicate legume pentru ei sunt guliile, sfecla si varza. Produsele lactate, fructele de mare si delicatesele din peste sunt de asemenea benefice pentru sanatate. Trebuie sa bea alcool in cantitati moderate, singurele recomandate fiind vinul spumant si vinul tamaios. Branza la gratar, crustaceele, grapefruitul, pepenele rosu sunt recomandate aceste zodii. De asemenea, morcovi, ceapa, hamei, dovleac, ridichi, piper, ceapa rosie, busuioc, coriandru.
Sagetatorul prefera alimentele exotice. Placerea de miscare este mare si ii face foarte bine, insa arareori o practica. Citricele, mai ales grapefruitul si coacazele rosii sau negre pot face minuni pentru un ficat obosit, reglandu-le si tensiunea. Ceapa si usturoiul, in cantitati cat mai mari, fortifica organismul, la fel, telina si dafinul. Scorpionului ii fac bine urmatoarele plante medicinale: anasonul, scortisoara, melisa si rasinile aromatice. Vitaminele de care are nevoie sunt: F, K, B6, H, I si J. Desi de obicei e suplu in tinerete, are tendinta de a se ingrasa odata cu varsta. Pentru Sagetatori, cel mai sanatos lucru e apa minerala, 1-2 sticle pe zi. Mai mult ca oricare altii, trebuie sa manance mazare, fasole si soia, marar si telina, smochine, mango, anghinare, varza, andiva, varza de Bruxelles, cimbru, menta, busuioc, patrunjel, lamai, ginseng, usturoi. Sagetatorii beau alcool cu placere. Trebuie sa se limiteze doar la mici cantitati de vin de struguri. mancarurile care nu se impaca bine cu stomacul unui Sagetator sunt grasimile, sosurile grase, frisca, untul, bomboanele si ciocolata.
Capricornul nu face din mancare un cult, nu e pretentios. Nu are tendinta de ingrasare si, in conditii de stres, pierde repede cateva kilograme. De obicei, prefera alimentele bogate in proteine si fier. Alimentele cu efect benefic asupra Capricornilor sunt: cartofii, pastele, maltul, ovazul, sfecla rosie si spanacul, ciupercile de padure, gutuile. Plantele aromatice si medicinale in afinitate cu planeta lor sunt: cinepa, tataneasa, matraguna si vinetelele. Mirosul discret de panselute, de vita cataratoare are un efect deosebit in aromoterapie. Capricornii se refac cu ajutorul vitaminei C si L1. Capricornii traiesc foarte mult. Dar, cum au metabolism greoi, ar trebui sa fie atenti la mancare. Si totusi, sunt singurii care pot manca orice doresc. Le este chiar recomandat sa bea un pahar de vin inainte de masa. Din alimentatia lui nu trebuie sa lipseasca sfecla, anasonul, pepenii, miezul de nuca, patrunjelul. Trebuie sa evite ciocolata, zaharul, condimentele tari. Sa varieza dieta, deoarece au tendinta sa manance zilnic acelasi lucru.
Varsatorul evita mancarurile grele. Simte nevoia alimentelor bogate in fosfor si carbohidrati (peste, cartofi, ciocolata). Cel mai indicat aliment pentru Varsatori il constituie fructele de toate felurile: fructele exotice (kiwi, mango), fructele uscate (caise, curmale, prune sau mere) ii ajuta sa-si recupereze energia psihica. In aromoterapie, esentele florilor de pomi fructiferi si parfumul orhideelor au efecte benefice. Plantele aromatice si condimentele recomandate sunt ardeiul iute, piperul alb sau negru sau curry. Toate vitaminele din complexul B au efect tonic asupra sistemului nervos. Varsatorii au nevoie de o dieta alimentara sanatoasa pentru a-si mentine greutatea in limite normale. Mananca prea multe sandwich-uri. Trebuie sa elimine dulciurile. Cel mai potrivit fruct este rodia. Lactatele pot reprezenta un mic dejun ideal, iar un chefir sau lapte prins sunt excelente pentru masa de seara. Salatele usoare de legume trebuie sa nu lipseasca de la nicio masa. Sampania sau vinul tamaios sunt bauturile alcoolice cel mai bine tolerate. Cele mai indicate alimente: fructe de mare, pepeni, gutui, sfecla, vinete, cimbru, menta, vanilie, patrunjel. De evitat: cafeaua.
Nativilor din Pesti le plac mesele romantice, la lumina luminarilor, cu meniu variat. Au nevoie de legume, peste, fructe de mare. Vitalitatea lor este scazuta, ceea ce de multe ori se datoreaza abuzului de alcool, tigari, sedative, tranchilizante. Organismul lor are tendinta de-a retine toxinele, de aceea, se impune un regim alimentar foarte echilibrat, cu suficiente lichide. Li se recomanda pe cat posibil, evitarea medicamentelor chimice, dar sa manance pepeni, castraveti, salata verde, sa apeleze la remedii naturiste pe baza de flori de tei, cicoare si muschiul de copac. Din nefericire, Pestii fac indigestie cel mai usor. Ar trebui sa nu consume peste conservat, mancaruri condimentate sau prajeli grase. E mai bine sa bea vodca pura decat bauturi exotice. Alimentele bune pentru Pesti sunt: pestele, smochinele, mango, anghinare, varza, varza de Bruxelles, tarhon, cimbru, ghimbir, usturoi, piper, coaja de lamaie. Pestii ar trebui sa evite sarea si sa reduca la minimum cafeaua si alcoolul.
Prima conditie pentru o dieta eficienta este ca aceasta sa inceapa atunci cand Luna este in descrestere pentru ca in aceasta perioada organismul consuma intens tot ce i se furnizeaza. Potrivit specialistilor in diete astrologice, trebuie sa aflati care este zodia opusa celei in care v-ati nascut. Adoptand obiceiurile alimentare specifice nativilor din zodia opusa zodiei dumneavoastra, puteti slabi cel putin trei kilograme intr-o luna. Iata care sunt perechile de zodii diametral opuse: Berbec-Balanta, Taur-Scorpion, Gemeni-Sagetator, Rac-Capricorn, Leu-Varsator, Fecioara-Pesti.
- Berbec: consuma fructe si legume rosii. Un pahar de suc de portocale rosii baut dimineata si unul de tomate , la amiaza, vor accelera metabolismul.
- Taur: evita mincarurile grase, fructele dulci si prajiturile. - Gemeni: renunta la chipsuri si covrigei in favoarea salatelor asortate, orez, porumb sau grau incoltit. - Rac: opteaza pentru o dieta bazata pe legume fierte si supe de zarzavaturi. - Leu: redu cantitatea de carne. - Fecioara: ar fi bine sa consumi mai multe legume bogate in fibre, care te ajuta sa elimini toxinele. - Balanta: alege aproape orice dieta, organismul tau reactioneaza bine. - Scorpion: poti tine o cura cu alimente mai consistente, de exemplu carne, legume de toamna si fructe uscate. - Sagetator: Nu ocoli legumele amare. - Capricorn: acorda prioritate alimentelor bogate in vitamina C, oligoelemente si minerale. - Varsator: nu neglija consumul de alimente bogate in magneziu si zinc - Peste: baza regimului |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu