duminică, 29 mai 2011

EHEC

Specialistii în microbiologie din Hamburg au identificat sursa infectãrilor cu o formã agresivã de colitã hemoragicã (EHEC) în Germania. Îmbolnãvirile par a fi fost provocate de consumarea castravetilor proveniti din Spania. Expertii au atras însã atentia cã si alte alimente aflate în comert pot fi contaminate cu germeni EHEC, scrie Deutsche Welle, precum rosiile sau salata verde.

"Nu putem ignora eventualitatea ca si alte alimente sã fie purtãtoare ale acestor germeni", a declarat ministrul regional al sãnãtãtii din Hamburg, Cornelia Prüfer-Storcks.

Experti ai Institutului pentru Igienã din Hamburg au indetificat germenul de tip O104, putin rãspândit pe teritoriul Germaniei, ceea ce explicã si lipsa rezistentei populatiei la atacurile bacteriei EHEC precum si frecventa complicatiilor.

Potrivit Comisiei Europene, legumele contaminate au ajuns în Germania din regiunile spaniole Malaga si Almeria. Autoritãtile spaniole încearcã sã gãseascã fermele de unde provin castravetii si sã afle cu exactitate unde au fost vânduti acestia.

Totusi, producãtorii spanioli avertizeazã cã au fost blamati prea repede si cã o parte dintre legumele contaminate ar fi de origine olandezã.

"Credem cã s-au grãbit, pentru cã stim cã nu toate produsele provin din Spania, din Alemria sau Malaga. Totusi, ni se spune cã dintre cele patru produse testate, o mostrã provenea din Olanda. Prin urmare, credem cã s-au grãbit", a declarat Fulgencio Torres, presedintele companiei Hortyfruta.

În Hamburg, clinicile si spitalele au înregistrat pânã în prezent un numãr de 300 de îmbolnãviri cu sindromul hemolitic uremic, ca urmare a EHEC si a complicatiilor survenite dupã contaminare, în special o insuficientã renalã acutã, deosebit de periculoasã. Totusi, potrivit medicilor, numãrul noilor infectãri cu germenul EHEC a fost redus vizibil dupã identificarea surselor si a cãilor de rãspândire.

Între timp, ministerul german pentru mediu verificã riscurile unei posibile contaminãri a apei potabile, germenii fiind transmisi prin instalatiile sanitare, în reteaua de canalizare. Pânã în prezent se presupune cã statiile de epurare a apei reusesc sã distrugã toti germenii din apa potabilã.

Maladia provocatã de bacteria EHEC nu se limiteazã însã la Germania, rãspândindu-se spre nordul Europei. Cazuri de infectii cu bacteria E. coli au fost raportate si în Marea Britanie, Suedia, Danemarca si Olanda. Boala afecteazã sistemul digestiv, provocând hemoragii interne. Netratatã la timp poate duce chiar la decesul pacientului. Neobisnuit este cã cei mai multi bolnavi sunt adulti, desi în mod normal afectati sunt copiii si bãtrânii care au sistemul imunitar mai slab.

miercuri, 25 mai 2011

SFATURI PENTRU ALERGICI

Stati la distanta de flori si tineti ferestrele inchise-alergicii la pollen sa se fereasca de vecinatatea florilor din gradina sau a celor din buchete,precum si de livezile cu pomi infloriti.De asemenea,daca dorm cu fereastra deschisa,sa o inchida la ora 4 dimineata,inainte de a incepe zborul polenului.

Mergeti la iarba verde dupa ploaie-iesirile in natura sunt mai putin daunatoare si mai usor suportabile,daca mergeti sa va plimbati dupa ploaie.Cea mai mare cincentratie de pollen din aer este in zilele insorite si cu vant.

Concediu in varful muntelui-zonele de vacanta cele mai ferrite de alergii sunt culmile montane si insulele din Marea Nordului.

Folositi cat mai des aspiratorul-el absoarbe aerul din vecinatatea solului,cu toate particulele prezente in el,si le trece prin filtru.De aceea,se recomanda sa schimbati cat mai des sacii aspiratorului.

Alergia la polen trebuie tratata obligatoriu-astfel poate duce la imbolnaviri sau chiar deces.Boala ataca bronhiile,provoaca crize de astm si anuleaza o parte din functiile plamanului,ceea ce duce la incetarea functiilor ventricului drept.

Un leac stravechi:

Celebrul medic grec Dioscoride recomanda contra tusei alergice podbalul.Anume,nu sub forma de infuzie,ci de fumigatii din Frunze arse.Se pun Frunze uscate pe jar sau pe o tipsie incinsa si se trage fumul adanc,in plamani.Fumul poate fi tras si cu ajutorul unei trestii,aspirat in piept ca printr-o tigara.

sâmbătă, 21 mai 2011

Efectele benefice ale spirulinei asupra sanatatii

Cu exceptia spirulinei, doar laptele de mama mai contine o cantitate atat de bogata de acid linoleic, extrem de important pentru functionarea optima a organismului. Constituind o sursa importanta de betacaroten (spirulina contine de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovul), spirulina ajuta la fortifierea imunitatii organismului.

Cele 286 de substante active continute de spirulina maresc capacitatea organismului de a lupta impotriva stresului. In plus, spirulina are proprietati antiinflamatoare. Spirulina are si un efect curativ intern, ajutand la eliminarea toxinelor din corp. Folosita pe cale interna (spirulina in stare pura sau spirulina sub forma de preparate medicale), spirulina previne atacurile de inima. Iata care sunt si alte beneficii ale tratamentului cu spirulina: Spirulina in frumusete si sanatate

  • spirulina, spun cercetatorii, poate preveni aparitia celulelor canceroase
  • gratie continutului de vitamina E si de alti antioxidanti, spirulina intarzie imbatranirea, prevenind totodata si sterilitatea
  • spirulina poate fi intrebuintata si in tratarea anumitor boli de piele: dermatite, eczeme, psoriazis
  • spirulina are efecte pozitive si asupra organelor vizuale, ajutand la tratarea miopiei sau a cataractei
  • spirulina protejeaza rinichii de efectele secundare ale medicamentelor folosite in diverse tratamente
  • spirulina are o actiune benefica si asupra tensiunii arteriale si contribuie la reglarea acesteia.
  • spirulina este utilizata cu rezultate bune si in scaderea colesterolului
  • unii medici recomanda spirulina si pentru imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare, precum si in tratarea anemiei.

miercuri, 18 mai 2011

Cum se prepara si cum se administreaza leurda

Salata de leurda

Pentru a obtine o portie de salata, se ia o mana de frunze proaspete, se spala cu apa rece si apoi se taie nu foarte marunt (in fasii de 3-4 centimetri). Se combina intr-un vas cu o lingurita de ulei de masline extravirgin (are un puternic efect anti-colesterol), cu 1-2 lingurite de otet de mere si putin marar tocat. De obicei, nu se pune sare, exceptie facand doar persoanele hipotensive, la care un aport crescut de sodiu este benefic. Se consuma doua asemenea salate pe zi, ca aperitiv la inceputul mesei de pranz si la inceputul mesei de seara. O cura dureaza minimum 3 saptamani. Frunzele de leurda se pot pastra in frigider, puse in punga de plastic, pana la 5 sau chiar 7 zile, daca sunt proaspete si daca nu au fost spalate inainte de a fi puse la rece.

Tinctura de leurda

Se pun intr-un borcan 100 de grame frunze de leurda fin tocate (eventual mixate), care se acopera cu 300 ml de alcool alimentar de 50 de grade, amestecand incontinuu. Se inchide borcanul ermetic si se lasa continutul la macerat vreme de 12 zile. Dupa trecerea timpului de macerare, preparatul se strecoara, iar extractul astfel obtinut se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza de regula doua lingurite de tinctura de 4 ori pe zi, in tratamente cu o durata de 1-3 luni.

Uleiul de leurda

In jumatate de litru de ulei de masline extravirgin se pun 150 de grame de frunze de leurda bine zvantate si apoi tocate fin. Se lasa acest amestec sa macereze la soare vreme de doua saptamani, dupa care se filtreaza, iar preparatul astfel obtinut se lasa sa stea nemiscat intr-un vas vreme de sase ore, apoi se iau cu o lingura impuritatile care s-au ridicat la suprafata. Extractul limpede si omogen ramas se trage intr-o sticla inchisa la culoare, care se patreaza in locuri intunecoase si reci. Se administreaza cate doua lingurite de ulei de leurda, de 2-3 ori pe zi.

Tratamente interne

* Colesterol marit - un studiu publicat in Germania arata ca mai multe substante continute de leurda, cele mai importante fiind ajoena si adenozina, au efecte de scadere a colesterolului negativ (LDL) din sange. Primavara sunt recomandate curele cu o durata de minimum 3 saptamani, timp in care se consuma doua portii de salata de leurda pe zi. Pe parcursul anului se recomanda patru cure, cu o durata de o luna fiecare, cu ulei de leurda, din care se consuma cate doua lingurite, de 4 ori pe zi, inainte de masa. Aceste cure se recomanda sa fie practicate la sfarsitul fiecarui anotimp, ele avand rolul de a tine sub control valorile colesterolului si de a preveni afectiunile produse de acesta.
* Hipertensiune - se recomanda tinctura de leurda, din care se iau cate doua lingurite, de 3-4 ori pe zi. Tratamentul dureaza vreme de 6 saptamani, fiind urmat de alte 3 saptamani de pauza, dupa care se reia. Studiile arata ca mai multe substante din compozitia frunzelor si a bulbului leurdei (cea mai importata este y-glutamil peptida) stimuleaza organismul sa produca enzime care regleaza si stabilizeaza presiunea arteriala. Mai mult, leurda are efect vasodilatator, ceea ce duce implicit la scaderea tensiunii.
LEURDA

Adaugata langa orice aliment, leurda il transforma si in medicament

* Ateroscleroza, arterioscleroza, prevenirea arteritei obliterante - adenozina, o substanta din compozitia frunzelor de leurda, impiedica formarea placilor de colesterol si sclerozarea vaselor de sange. Aceasta planta este foarte utila in mentinerea elasticitatii si a permeabilitatii vaselor de sange. Se fac tratamente cu o durata de 3 luni, urmate de o luna de pauza, timp in care se administreaza cate o lingurita de tinctura si cate o lingurita de ulei de leurda, de patru ori pe zi. Tratamentul este foarte eficient si pentru prevenirea accidentului vascular.
* Flebita si tromboflebita - leurda are efecte fluidifiante sanguine si antiagregante plachetare, motiv pentru care este folosita cu mult succes contra tromboflebitei si a trombozelor in general. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Leipzig, Germania, condusa de dr. Stefan Dhein, a dat publicitatii, la sfarsitul anului 2008, un studiu care arata ca administrarea de extract de leurda impiedica formarea trombilor (cheagurilor de sange) si migrarea lor prin vasele de sange. Leurda are efecte comparabile cu ale clopidogrelului, un medicament de sinteza utilizat contra problemelor cardiovasculare produse de cheagurile de sange si de rigidizarea arterelor. Pentru prevenirea si combaterea acestor afectiuni se recomanda curele cu leurda proaspata (minimum 150 g zilnic), facute pe o perioada de 3-6 saptamani, pe timpul primaverii. In timpul anului, se administreaza tinctura de leurda, cate doua lingurite luate de 4 ori pe zi, in cure de 4 saptamani, urmate de 10-14 zile de pauza.
* Cardiopatie ischemica, prevenirea infarctului - administrarea uleiului de leurda si a tincturii de leurda este un foarte bun tratament pentru prevenirea si combaterea ischemiei cardiace, ce apare pe fondul valorilor crescute ale colesterolului, hipertensiunii si trombozelor. Se tin cure de cate 8 saptamani, timp in care se administreaza cate doua linguri de ulei de leurda si cate 4 lingurite de tinctura de leurda pe zi. Este important sa fie administrate ambele preparate, pentru ca ele contin principii active diferite, extrase din leurda. Astfel, uleiul din aceasta planta contine principii active ce tin sub control valorile colesterolului si impiedica sclerozarea arterelor, in timp ce tinctura previne hipertensiunea, formarea trombilor si migrarea lor pe artere.
* Varice si hemoroizi - se recomanda ca anual sa fie facuta o cura cu o durata de minimum 3 saptamani, timp in care se consuma salata de leurda, cate 100-200 g pe zi. Este un tratament cu efecte antiinflamatoare asupra venelor, care, conform unor studii in curs de desfasurare, tonifica peretele venos, favorizand chiar reducerea in volum a varicelor.
* Astm, astm alergic - se recomanda, de asemenea, cura cu salata de leurda, consumata zilnic, pe o perioada de timp cat mai indelungata. Substantele volatile ingerate din leurda ajung in mare masura in plamani, de unde sunt eliminate gradat, exercitandu-si efectele usor bronhodilatatoare, expectorante (elimina excesul de mucus din arborele bronsic) si antiseptice. Se recomanda acelasi tratament si contra bronsitei cronice ori a pneumoniilor recidivante, deoarece are efecte antibiotice si antivirale puternice. Ca adjuvant in emfizemul pulmonar, se recomanda uleiul de leurda, din care se iau doua linguri pe zi.
* Colita de fermentatie, constipatie - anumite zaharuri continute de frunzele de leurda ajuta la restabilirea florei intestinale normale, fiind de un extraordinar ajutor in multe cazuri de colita de fermentatie sau de constipatie cronica. Se recomanda cura cu salata de leurda, din care se consuma cate 100-150 g zilnic. Tratamentul cu leurda va fi abordat, totusi, cu prudenta de persoanele cu colita, care in primele 3-5 zile vor lua doze mici (10 g) din aceasta planta. Aceasta, deoarece in aproximativ 10% din cazuri s-a remarcat o sensibilitate particulara la principiile active ale leurdei, unele persoane prezentand simptome de atonie digestiva ori de balonare dupa ingerarea plantei.
* Adjuvant contra viermilor intestinali - se ia ulei de leurda, cate 3 linguri, dimineata, pe stomacul gol. Aceasta doza unica se ia o data la trei zile, pe o perioada de o luna. Tratamentul inhiba proliferarea si ajuta la eliminarea parazitilor intestinali, deoarece leurda, pe langa efectele sale vermifuge, are si o puternica actiune de stimulare a peristaltismului intestinal.
* Adjuvant in infectia reno-urinara - se administreaza tinctura de leurda, cate o lingurita de 4 ori pe zi, in cure de o luna, urmate de 12 zile de pauza. Acest tratament are efecte antibiotice, stimuleaza diureza si, nu in ultimul rand, stimuleaza imunitatea organismului. In medicina populara, rezultate foarte bune se obtin si prin aplicatii externe cu frunze de leurda, zdrobite si puse pe zona vezicii urinare sub forma unor cataplasme, care se tin vreme de patru ore zilnic.
* Raceala, gripa, complicatii bacteriene ale acestora - consumul frunzelor proaspete si administrarea de tinctura de leurda, cate o lingurita de 4-6 ori pe zi, are efect antiviral si antibiotic. De asemenea, leurda reduce febra, combate tusea si ajuta la o vindecare rapida a virozelor respiratorii. Studii facute in Germania arata ca principiile active din aceasta planta activeaza macrofagele, celule ale sistemului imunitar care distrug bacteriile sau diferite particule straine din organism.
* Dureri si contractura musculara - se recomanda consumul de leurda sub forma de salata, minimum 100 g pe zi. O substanta secretata de aceasta planta (adenozina) actioneaza direct asupra sistemului nervos central, favorizand relaxarea musculara.
* Combaterea efectelor secundare ale tratamentului cu antibiotice - se recomanda cura de primavara cu salata de leurda proaspata. Se consuma minimum doua portii pe zi, in cure de 3-6 saptamani. Ajuta la refacerea rapida a florei intestinale perturbate de antibiotice, stimuleaza imunitatea afectata de aceste medicamente, previne si combate infectiile cu Candida, care apar foarte frecvent la cei care au luat in mod repetat antibiotice.
* Boala canceroasa - din pacate, un studiu de amploare cu extracte de leurda folosite pentru prevenirea si combaterea cancerului inca nu a fost facut, dar datele preliminare indica aceasta planta ca pe o mare speranta contra acestei afectiuni. Leurda stimuleaza sistemul imunitar, care este "gardianul" ce distruge celulele maligne prezente in permanenta in organism.
LEURDA

Leurda cultivata

Apoi, anumiti compusi pe baza de sulf secretati de leurda din belsug (alicina, ajoena) au o actiune antitumorala directa foarte puternica, pusa in evidenta de mai multe teste de laborator facute in Japonia, India si China. In plus, leurda contine germaniu si seleniu in forma organica, doua substante rar intalnite in regnul vegetal, cu efecte antitumorale exceptionale. Ca atare, se recomanda frunzele de leurda proaspata in consum, minimum 100 g pe zi, in cure cat mai indelungate posibil. Se recomanda contra urmatoarelor tipuri de cancere: bucal, pulmonar, de esofag, de colon, tiroidian, cancerul testiculelor, cancer genital la femei (uterin, ovarian), cancer urinar.
* Deficit de magneziu - se face o cura de primavara cu salata de leurda, din care se consuma, vreme de minimum 3 saptamani, cate doua portii zilnic. Doua sute de grame de frunze proaspete de leurda asigura mai mult decat necesarul zilnic de magneziu pentru un adult. Aceeasi cantitate asigura si dublul necesarului de fier, leurda fiind un adevarat panaceu si contra anemiei feriprive.
* Imbatranire - studiile facute de dr. H. Torok de la "Central Research Laboratory" din Pecs, Ungaria, arata ca extractul alcoolic (tinctura) de leurda este un excelent remediu contra radicalilor liberi, substante instabile, care ataca permanent membranele celulelor organismului, prin aceasta viciind materialul genetic al acestora si producand ceea ce noi numim imbatranire. Ei bine, curele cu tinctura de leurda, cate 4 lingurite luate zilnic, vreme de 60 de zile, incetinesc acest proces, neutralizand radicalii liberi.

Aplicatii externe

LEURDA
* Micoza vaginala - se dizolva doua linguri de tinctura de leurda intr-o jumatate de cana de apa, iar cu solutia astfel obtinuta se fac spalaturi vaginale. Este un remediu prea putin placut ca miros, dar cu un efect foarte puternic de combatere a infectiei cu diferite specii de Candida. De asemenea, acelasi tratament previne si combate suprainfectiile bacteriene care pot aparea dupa o candidoza severa. Este recomandat ca adjuvant si in cancerul ovarian, in cancerul uterin (endometrial), in fazele precanceroase la nivel genital.
* Micoza unghiilor - pe zonele afectate se pun comprese cu tinctura de leurda nediluata. Se acopera cu folii de nylon (pentru a nu se evapora alcoolul), iar apoi se lasa vreme de 2-4 ore pe zi. Tinctura de leurda astfel aplicata inmoaie unghiile si permite indepartarea zonelor afectate (se face cu ajutorul unei pile de manichiura), distruge ciupercile parazite, favorizeaza cresterea unei unghii noi, neafectata de micoza.
* Articulatii dureroase (artrita, artrita reumatoida) - frunzele proaspete de leurda se zdrobesc pe o planseta de lemn cu ajutorul ciocanului pentru snitele, apoi se infasoara pe articulatia dureroasa si se lasa vreme de minimum o ora. In paralel se face o cura cu leurda consumata intern, sub forma de salata, cate 100 g pe zi. Acest tratament are efecte antiinflamatoare articulare, calmeaza durerea si reda mobilitatea articulatiilor afectate.

PRECAUTII SI CONTRAINDICATII

Leurda este contraindicata in perioada alaptarii, deoarece poate dauna calitatii laptelui si poate provoca colici sugarului.
La pacientii cu gastrita hipoacida, cu dispepsie si cu colita, leurda se va administra cu prudenta, in doze mici la inceput. Aceasta, deoarece poate produce, in cazuri particulare, ce tin de o predipozitie individuala, atonie, balonare, stari de greata, tulburari digestive.

vineri, 13 mai 2011

Vindecarea in biserica

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul "material" al acestui fenomen divin.
"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .

"Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei."[2]
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral.

Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.

Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.

Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.

Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului.
În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.

Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare..
De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.
Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.

A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.

Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat.
Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..

Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.

"Apa "distinge" nivelul de credinţă al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.

Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina. Trad. Din engleză în română Cristina M. C1999-2009 "Pravda Ru"

miercuri, 11 mai 2011

URZICA SI RADIATIILE

Dupa tragicul eveniment de la Cernobil,specialistii rusi in terapii naturiste au propus lucratorilor afectati de explozie si locuitorilor de la centrala atomica,ce au primit doze mari de radiatie,retete de ceai pe baza de urzica,care scade nivelul de cesiu radioactiv din corp si stopeaza formarea celulelor canceroase.

1.Se amesteca in parti egale frunzele de urzica,sunatoare,dentita,menta,flori de soc,paducel si tei,fructe de maces,radacini de iarba mare si papadie.Se infuzeaza in termos,4 linguri de amestec intr-un litru de apa clocotita,timp de 3 ore.Se bea cate 150 ml ceai,de 3 ori pe zi,cu 15 minute inainte de masa.

2.Tot in parti egale se amesteca Frunze de urzica,patlagina,ciubotica-cucului,cimbru,Frunze de scai magaresc,5 linguri de amestec se oparesc cun un litru de lapte.Se infuzeaza intr-un vas invelit in plapuma,timp de 2 ore,dupa care laptele se strecoara.Toata cantitatea trebuie bauta de-a lungul zilei,cate 100ml,din ora in ora.Laptele se bea caldut,de preferinta amestecat cu ceai verde.

3.Daca radiatia afecteaza aparatul reproductive la barbate.Intr-o ceasca de cafea mare,se pune o lingura rasa de Frunze de urzica toccata,un galbenus de ou crud,cate o lingura de unt di miere de albine.Se amesteca bine toate ingredientele,si se toarna deasupra lapte crud de capra.Se bea imediat.

4.Cancer la ficat-se prepara un amestec din cate o lingurita de radacini tocate marunt de urzica,obligeana,odolean,rostopasca,brusture,turita-mare,Frunze de pedicuta,barba ursului,sanziene,vinarita.Se pune amestecul intr-un litru de apa care fierbe pe foc si imediat se da vasul deoparte.Se acopera cu capac si se lasa 30 minute.Se pune iarasi vasul pe foc,se aduce pana la fierbere si se tine apoi pe un foc slab,10 minute dupa care se infuzeaza 20 minute.Dupa racier se beau cate 150 ml de decoct,de 3 ori pe zi,cu 20 minute inainte de masa si 100ml decoct inainte de culcare.