miercuri, 25 mai 2011

SFATURI PENTRU ALERGICI

Stati la distanta de flori si tineti ferestrele inchise-alergicii la pollen sa se fereasca de vecinatatea florilor din gradina sau a celor din buchete,precum si de livezile cu pomi infloriti.De asemenea,daca dorm cu fereastra deschisa,sa o inchida la ora 4 dimineata,inainte de a incepe zborul polenului.

Mergeti la iarba verde dupa ploaie-iesirile in natura sunt mai putin daunatoare si mai usor suportabile,daca mergeti sa va plimbati dupa ploaie.Cea mai mare cincentratie de pollen din aer este in zilele insorite si cu vant.

Concediu in varful muntelui-zonele de vacanta cele mai ferrite de alergii sunt culmile montane si insulele din Marea Nordului.

Folositi cat mai des aspiratorul-el absoarbe aerul din vecinatatea solului,cu toate particulele prezente in el,si le trece prin filtru.De aceea,se recomanda sa schimbati cat mai des sacii aspiratorului.

Alergia la polen trebuie tratata obligatoriu-astfel poate duce la imbolnaviri sau chiar deces.Boala ataca bronhiile,provoaca crize de astm si anuleaza o parte din functiile plamanului,ceea ce duce la incetarea functiilor ventricului drept.

Un leac stravechi:

Celebrul medic grec Dioscoride recomanda contra tusei alergice podbalul.Anume,nu sub forma de infuzie,ci de fumigatii din Frunze arse.Se pun Frunze uscate pe jar sau pe o tipsie incinsa si se trage fumul adanc,in plamani.Fumul poate fi tras si cu ajutorul unei trestii,aspirat in piept ca printr-o tigara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu