marți, 12 aprilie 2011

GRIPA

Este o boala infecto-contagioasa,cauzata de virusuri,caracterizata prin febra, si stranut, tuse. Se recomanda repaus la pat, regim alimentar bogat in vitamine, dulciuri, fainoase.

CEAIURI:
Flori de soc: cu actiune sudorifica, combate febra. Se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie cu 1-2 lingurite la cana.
Busuioc: se foloseste ca infuzie,dintr-o lingurita de planta la 200 ml apa clocotita.Se beau 3 cani pe zi,caldute,dupa mesele principale,din care una seara la culcare.
Coaje de salcie: Se foloseste ca decoct din doua linguri la o cana.Se iau 3 linguri pe zi,pentru combaterea durerilor musculare.
Scai vanat: combate tusea.Se foloseste ca decoct din 2 linguri de planta la cana. Se iau 4 linguri pe zi.
Scortisoara si cuisoarele cu actiune antivirotica. Se beau 2 cani pe zi dintr-o infuzie cu cate o lingurita de planta pisata la cana.

INHALATII: Busuioc si chimen.Intr-un vas cu apa in clocot se pun cate 2 lingurite de amestec pentru o inhalatie.Se pot face 2 inhalatii pe zi, din care una seara la culcare.

APITERAPIE:
Tinctura de propolis 20^ cu actiune antivirotica.Se iau 20-30 picaturi intr-un paharel cu apa sau lapte,de 2-3 ori pe zi,inainte de mese cu o ora.

BAI:
Faina de mustar negru - Se fac bai, cu 250 g de faina intr-un saculet ce se agita in apa de baie. Se face o baie pe zi la temperatura de 37 grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu