joi, 28 aprilie 2011

FARINGITA

FARINGITA ACUTA SI CRONICA

Sunt inflamatii ale mucoasei faringiene in totalitatea ei,inclusive a tesutului limfatic din amigdale.Cele mai obisnuite sant faringitele cornice banale,cauzate de streptococci,stafilococi,pneumococi care prin infectari repetate ale faringelui,duc la cronicizarea bolii.Bolnavii au jena la inghitit,senzatii la intepaturi,caldura,uscaciune.Deseori prezinta o tuse seaca,obositoare.Sunt indicate ceaiuri,gargare,apiterapie.Profilactic,se vor evita factorii favorizanti:frigul,umezeala,praful de diferite naturi,fumatul,eforturile vocale si condimentele.

Ceaiuri

Sovarv.Se foloseste ca infuzie si gargara.Se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie,cu o lingurita de planta la 200 ml apa in clocot,neindulcita si gargara,de mai multe ori pe zi.

Ceaiuri cu musetel.

Apiterapie

Mierea de albine zaharisita pentru a fi tinuta mai mult in gura.Doza zilnica,20-50 g pentru copii si 120 g pentru adulti inpartita in 6 portii incepand de dimineata si ultima seara,la culcare.Dupa 7-10 zile,efectul incepe sa se arate si dupa 20 zile dispar senzatiile neplacute.

joi, 21 aprilie 2011

CALORIILE

Alunele au un continut ridicat de calorii,dar .gratie constructiei peretilor celulelor lor,corpul nostru nu poate avea acces la toate,ceea ce inseamna ca sunt chiar mai sanatoase decat se crezuse candva,iar migdalele sunt mai cu seama nutritive.

Pentru a consuma caloriile existente intr-un hamburger obisnuit de la fast-food,trebuie sa mergi pe bicicleta minimum 90 minute.Alege mai bine alternative cu calorii mai putine,precum sandviciuri sau paste din cereale integrale.

Fructele contin fructoza,asa incat au mai multe calorii decat salata sau legumele,dar un mar sau o portocala iti aduce doar 80 calorii,spre deosebire de cele 600 de calorii ale unui cheeseburger.

Specialistii sugereaza ca pentru a slabi trebuie sa elimini 500 de calorii/zi.Pentru majoritatea oamenilor asta inseamna sa parcurga 8 km intr-o ora de mers in ritm alert.

sâmbătă, 16 aprilie 2011


Lamaia este un produs miraculos pentru uciderea celulelor canceroase.
Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia !!!
De ce nu suntem noi la curent cu asta?
Pentru ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice, care le-ar aduce imense beneficii.
Voi puteti, de asemeni, sa va ajutati un prieten care are nevoie, anuntandu-l ca sucul de lamaie ii este benefic pentru a preveni boala.
Gustul ei este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea, plantati un lamai in spatiul sau in gradina voastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie, pentru a nu fi afectate beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Cum stiti, lamaiul nu ocupa mult loc si este cunoscut pentru varietatile sale de lamai si lime.
Puteti sa consumati fructul in diverse moduri : puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, serbet etc.
I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate tipurile de cancer. Se considera, de asemeni, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala crescuta si este antidepresiv, combate stress-ul si bolile nervoase.

Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de experimente efectuate in laborator dupa 1970, rezultatele au relevat ca sucul de lamaie distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas...
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un produs chimioterapeutic utilizat uzual in lume pentru incetinirea cresterii celulelor canceroase. Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge numai celulele maligne canceroase si nu afecteaza celulele sanatoase !
Institutul de Stiinte in Sanatate, L.L.C. 819 N. Str Charles Baltimore, MD 1201

joi, 14 aprilie 2011

MASTI NATURALE PT.PAR


Va recomand sa va ingrijiti parul in mod natural.Verificaţi ortografia
Masca pentru par restaurativa cu patrunjel

Ingrediente de care aveti nevoie: 1 lingurita de vodca sau coniac, 2 lingurite de ulei de masline, patrunjel. Maruntiti patrunjelul dupa care amestecati-l cu vodca si uleiul de masline. Cu mixtura obtinuta masati bine radacinile parului dupa care inveliti capul intr-un prosop si mentineti asa pentru o ora. Spalati apoi parul cu apa calduta si un sampon usor. La sfarsit, clatiti cu otet de cidru si mere.

Masca pentru par nutritiva cu galbenus de ou

Ingrediente de care aveti nevoie: 1 galbenus de ou si 1 cana de lapte. Bateti galbenusul de ou pentru cateva minute dupa care adaugati laptele. Puteti adauga si o jumatate de lingurita de sirop de trandafiri daca aveti asa ceva la indemana. Aplicati solutia resultata pe tot parul, concetrandu-va in special pe capetele firelor. Lasati masca sa penetreze scalpul pentru 10-15 minute dupa care spalati parul ca de obicei.

Masca de par cu miere, ulei de masline si otet

Ingrediente de care aveti nevoie: 2 lingurite de miere pura de salcam, 1 lingurita de ulei de masline sau ulei de migdale, 1 lingurita de otet de mere. Aceasta solutie este recomandata chiar inainte de a va spala parul. Amestecul rezultat din ingredientele enumerate mai sus, va fi aplicat direct pe radacinile firelor de par. Folositi apoi un pieptene pentru a o distribui pe intreaga suprafata a parului dupa care lasati masca pentru cel putin o ora inainte de a spala capul. La final, dupa uscare, parul va fi stralucitor si matasos.


Masca de par nutritiva pentru orice tip de par

Ingrediente de care aveti nevoie: 1 galbenus de ou, 2 fiole de ulei de ricin, 1 lingurita de Vitamina A. Amesteca bine toate ingredientele dupa care aplica solutia rezultata pe intreaga suprafata parului. Las-o sa isi faca efectul pentru 2 ore dupa care spala parul cu un sampon usor. Aceasta masca este recomandata mai ales in cazurile in care parul cade in mod excesiv.

Masca de par pentru matreata

Ingrediente de care aveti nevoie: 1 cana de clei si 3 lingurite de otet de mere. Amestecati ingredientele cu atentie pana obtineti o textura adecvata. Spalati mai intai parul cu sampon dupa care aplicati masca pe intreaga sa suprafata. Lasati amestecul pe par timp de 15 minute dupa care spalati cu apa calda si apoi apa rece.

Masca cu miere pentru parul deteriorat

Amestecati 2 lingurite de miere cu ulei de ricin, 1 galbenus de ou, 1 lingurita de rom si o fiola de Vitamina A sau D. Dupa ce obtineti o textura cremoasa, aplicati masca pe intreaga suprafata a parului, incepand de la radacini. Acoperiti apoi capul cu o masca de plastic si lasati vreme de 2 ore inainte de a spala.

Masca pentru par subtire

Ingrediente de care aveti nevoie: 1 lingurita de fulgi de ovaz, 1 lingurita de ulei de ricin sau ulei de migdale, 1 lingurita de lapte si Vitamina D sau A. Amestecati ingredientele cu grija dupa care aplicati solutia pe intreaga suprafata a parului. Lasati masca pe par timp de 4 ore dupa care spalati bine cu apa calda si sampon.

Masca pentru parul gras

Ingrediente de care aveti nevoie: 5 lingurite de iaurt, 1 lingurita praf de copt si 1 lingurita de suc proaspat de lamaie. Amestecati toate ingredientele dupa care aplicati solutia pe intreaga suprafata a parului concetrandu-va cu precadere asupra radacinilor. Lasati-o sa-si faca efectul timp de 40 de minute dupa care spalati doar cu apa. Repetati procedeul saptamanal.

Masca pentru parul uscat

Ingrediente de care aveti nevoie: 1 cana de iaurt, 1 lingurita de suc proaspat de lamaie si 1 galbenus de ou. Aplicati mixtura pe par si lasati-o asa timp de 20 de minute. Spalati apoi cu apa calda si un sampon usor si balsam.

marți, 12 aprilie 2011

GRIPA

Este o boala infecto-contagioasa,cauzata de virusuri,caracterizata prin febra, si stranut, tuse. Se recomanda repaus la pat, regim alimentar bogat in vitamine, dulciuri, fainoase.

CEAIURI:
Flori de soc: cu actiune sudorifica, combate febra. Se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie cu 1-2 lingurite la cana.
Busuioc: se foloseste ca infuzie,dintr-o lingurita de planta la 200 ml apa clocotita.Se beau 3 cani pe zi,caldute,dupa mesele principale,din care una seara la culcare.
Coaje de salcie: Se foloseste ca decoct din doua linguri la o cana.Se iau 3 linguri pe zi,pentru combaterea durerilor musculare.
Scai vanat: combate tusea.Se foloseste ca decoct din 2 linguri de planta la cana. Se iau 4 linguri pe zi.
Scortisoara si cuisoarele cu actiune antivirotica. Se beau 2 cani pe zi dintr-o infuzie cu cate o lingurita de planta pisata la cana.

INHALATII: Busuioc si chimen.Intr-un vas cu apa in clocot se pun cate 2 lingurite de amestec pentru o inhalatie.Se pot face 2 inhalatii pe zi, din care una seara la culcare.

APITERAPIE:
Tinctura de propolis 20^ cu actiune antivirotica.Se iau 20-30 picaturi intr-un paharel cu apa sau lapte,de 2-3 ori pe zi,inainte de mese cu o ora.

BAI:
Faina de mustar negru - Se fac bai, cu 250 g de faina intr-un saculet ce se agita in apa de baie. Se face o baie pe zi la temperatura de 37 grade.

duminică, 10 aprilie 2011

ADENOVIROZE

Sunt infectii larg raspandite,cauzate de un grup de virusuri denumite adenovirusuri care produc cele mai polimorfe sindroame clinice:rinite,faringite,conjunctivite,pneumonii interstitiale,sindroame meningiale.
Ceaiuri:
Flori de soc:cu actiune sudorifica,combate febra.Se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie,cu 1-2 lingurite la cana.
Scortisoara si cuisoarele cu actiune antivirotica.Se beau 2 cani pe zi dintr-o infuzie,cu cate o lingurita de planta pisata,din fiecare,la cana.
Musetel:se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie cu o lingurita la cana,facandu-se in acelasi timp si gargarisme.
Inhalatii:
busuioc si chimen-intr-un vas cu apa clocotita se pun cate 2 lingurite din fiecare planta pentru o inhalatie.Se fac 2 inhalatii pe zi,din care una seara,la culcare.
Apiterapie:
Tinctura de propolis,20 % are actiune antivirotica,se iau 20-30 picaturi,intr-un paharel cu apa sau lapte,de 3 ori pe zi,inainte de mese cu o ora.

GUTURAI

Este o inflamatie acuta a mucoasei nazale,manifestata printr-o secretie apoasa persistenta.Se recomanda repaus la pat,regim alimentar usor,bogat in lichide,vitamine,dulciuri.
Ceaiuri:
Flori de tei:se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie,cu 1-2 lingurite de flori la cana.
Flori de soc:se beau 3-4 cani pe zi dintr-o infuzie ,cu 1-2 lingurite la cana.
Inhalatii:Flori de soc:Intr-un vas cu apa in clocot se toarna 2-3 lingurite de flori pentru i inhalatie,se pot face 2 inhalatii pe zi,din care una seara inainte de culcare.