sâmbătă, 9 iulie 2011

FRAGII-remediu pentru diabet


Fragii curata organismul de toxine si sunt indicati in cazuri de pietre la bila si rinichi (ajuta la eliminarea lor), contra reumatismului si a gutei.

O cura de 7 zile de fragi in care consumati cate 150 g pe zi dimineata, pe stomacul gol scade tensiunea arteriala, tonifica sistemul nervos, regenereaza si stimuleaza ficatul. Nu in ultimul rand aceasta cura scade considerabil valorile glicemiei si colesterolului.

In caz de constipatie si boli intestinale cu constipatie cronica este bine sa consumati 100 g fragute cu 2 linguri de miere de salcam. La 1/2 de ora dupa ce ati mancat aceasta combinatie (care, printre altele, este deosebit de gustoasa), beti 1 pahar cu apa de izvor sau apa plata.

Ceaiul din flori si frunze de fragi e un remediu excelent pentru cei care sufera de diabet pentru ca readuce la normal cotele glicemiei.

Cum preparati ceaiul:
Puneti la fiert 250 ml apa si cand clocoteste adaugati 2 linguri de planta proaspata (sau uscata) si lasati sa fiarba 5 minute.

Lasati sa se raceasca si apoi il beti. Dupa aceasta reteta va trebui sa consumati 3 cani pe zi.

Zmeura este recomandata in caz de arsuri la stomac, ulcer gastric duodenal, dar numai consumata fara zahar si fara miere, cate 100-200 g pe zi, inaintea meselor.

De asemenea, ceaiul din varfuri de zmeura (fie verzi, fie uscate) stabilizeaza glicemia si stimuleaza pancreasul.

joi, 7 iulie 2011

ZMEURA

Zmeura contine un antioxidant numit acid elagic care are un rol foarte important in prevenirea distrugerii membranei celulare si prin neutralizarea radicalilor liberi.

Antocianinele din zmeura ii dau acestui fruct proprietati antioxidante, dar si antimicrobiene, inclusiv abilitatea de a preveni dezvoltarea unor bacterii si ciuperci (de exemplu, Candida albicans care provoaca des infectii vaginale si este una din cauzele sindromului de colon iritabil).


Mai mult, unii cercetatori sustin ca zmeura are potential sa inhibe dezvoltarea celulelor canceroase si a unor tumori in diverse parti ale corpului, inclusiv colon.Profita si congeleaza cat mai multa zmeura. Proprietatile sale se pastreaza foarte bine, chiar si in astfel de conditii.

Atentie!
Zmeura contine oxalati, substante care se gasesc in mod natural in organismul uman, in plante si in animale. Cand cantitatea de oxalati devine prea concentrata, acestia se cristalizeaza provocand probleme de sanatate. Persoanele care au pietre la rinichi sau la fiere netratate trebuie sa evite zmeura. Studii de laborator au dovedit ca oxalatii pot impiedica buna absorbtie a calciului in organism.

Minunea din frunzele de zmeur
Este pacat sa nu ne aplecam privirea asupra unor remedii naturale deosebite, cum ar fi ceaiul din frunze de zmeur. Iata ce efecte are! n Administrat pe cale interna: reglator hormonal puternic, anti-acid, antiseptic intestinal, astringent, cicatrizant, digestiv, diuretic, dezinfectant, hemostatic. n Folosit extern, ceaiul din frunze de zmeur este antiseptic, astringent, cicatrizant.

Iata cate indicatii are: dismenoree, sindrom premenstrual, uter fibromatos, chist ovarian, fibrom uterin, noduli mamari, tulburari specifice premenopauzei, hemoragie, hemoragie uterina, pielonefrita, cistita, prostatita, ulcer gastro-duodenal, gastrita, diaree, enterocolita, gastrita hiperacida, ulcer gastric, tuse, raceala, bronsita, afectiuni ale prostatei. De asemenea, compresele cu ceai din frunze de zmeur se pot aplica in tratamentul unor eczeme infectioase, conjuctivita, nevralgii dentare, eruptii tegumentare.